İRAN'DAN DÜNYAYI ŞOKA SOKACAK BİR BULUŞ DAHA!..

Fars Haber Ajansı, İran'ın Kimyasal elementlerin radyoaktif izotopları olarak bilinen Radyoizotop üretmeyi başardığını duyurdu.

Kamuran Bakır Lenkerani, “Geçen yılın başında, Radyo İzotop konusunda bize yaptırım uyguladılar. Fakat İranlı mühendisler 4 haftalık bir gayretle bu ürünü ürettiler” dedi.

Dün akşam, İran Tıp Bilimleri Öğrencileri Kültür Festivalinde konuşan Sağlık Bakanı Kamuran Bakır Lenkerani bu festivalde, öğrencilerin şiir, kısa hikâye, deneme yazıları ve el sanatları dahil çeşitli alanlarla ilgili yeteneklerini ortaya koyan eserlerin sergilendiğini bildirirken, “Bunca güzellik kuşkusuz sizin iç güzelliğinizin bir yansımasıdır ve biz de bununla gurur duyuyoruz” diye ilave etti.

Lenkerani daha sonra, uluslararası yaptırımların, ülkeyi kendi imkanlarıyla yetinmeye ve yenilikler meydana getirmeye sürüklediği konusuna değinerek, “Geçen yılın ilk ayı içerisinde, Radyo İzotop konusunda bize yaptırım uygulandı. Bu önceden bildirilmeyen bir girişimdi. O şartlarda bazı ülkeler, esas fiyatının 10 katına kadar çıkan fiyat önerileriyle o ürünü bize verebileceklerini söylediler. Ancak bizim yerli mühendislerimiz 4 aylık bir çabayla o ürünü daha iyi olarak ürettiler” ifadesini kullandı.

RADYOİZOTOP Nedir?

Kimyasal elementlerin radyoaktif izotopları, kısaca bir elementin kendiliklerinden parcacik salarak birbirlerine donusebilen izotoplari.. Bu sayede uzun mesafeli uzay araçlarının enerjisinin sürekli sağlanması mümkün olacak.

www.habervitrinin.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri