İran'da şok yasak!

Kadınlarla erkekler beraber seyahat edemeyecek..

İRAN'ın Gazvin Eyaletinde kadınlarla erkelerin aynı otobüste seyahat etmeleri yasaklandı.

Azeri Media Forum Ajansı'nın İran'dan verdiği habere göre, Gazvin Polis Müdürü Ekber Hidayeti, başkent Tahran'a sefer yapan yolcu otobüslerinde yeni uygulamaya başlandığını bildirdi. Hidayeti, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bundan böyle Tahran'a gitmek isteyen kadın ve erkek yolcular ayrı ayrı otobüslere bilet almak zorunda olacaklar. Ailece yapılacak seyahatler ise bu uygulamanın dışında tutulacak” dedi.

Ekber Hidayeti, otobüslerde yolcular arasında cinsiyet ayrımı yapılmasının nedenini “öğrenci kızların talebi” olarak açıkladı. Gazvin Polis Müdürü, “Bu proje eyalet üniversitelerinde öğrenim gören kız öğrencilerin istekleri üzerine başlatıldı. Toplumsal güvenlik seviyesini yükseltmek için bu uygulamanın hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Hidayeti, bu uygulamanın vatandaşlar arasında rahatsızlığa yol açıp açmayacağı şeklindeki soruya karşılık da “Her yeni proje uygulanmaya başlandığında bazı vatandaşlar rahatsızlık geçirir. Ancak bir süre sonra bu rahatsızlık da unutulacak” cevabını verdi.
kanaldhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri