İran'a yeni yaptırımlar onaylandı

Avrupa Birliği (AB), İran'ın dış ticaret, bankacılık ve enerji sektörlerini hedefleyen yeni yaptırım paketini resmen yürürlüğe koyuyor.

Haziran ayında AB liderleri tarafından kararlaştırılan yaptırımlarla İran'ın nükleer programını durdurmaya zorlanması hedefleniyor.




Yaptırımların onaylandığı henüz resmi olarak açıklanmasa da toplantıdan gelen bilgiler kesin kararın alındığını gösteriyor. Bugün Brüksel'de toplanan dışişleri bakanlarının aldığı kararın AB'nin resmi gazetesinde yayınlanmasının ardından birkaç hafta içinde uygulamaya konması bekleniyor.

Yaptırımlar İran'ın nükleer programını geliştirmesine yardımcı olabilecek gereç ve teknolojilerin bu ülkeye aktarılmasının yasaklanmasını da içeriyor. Bu durum, ülkenin petrol ve doğalgaz endüstrisini de olumsuz etkileyecek. İran'ın kargo şirketlerinin kara listeye alınması ve Avrupa Birliği'nde faaliyet göstermesinin yasaklanması, İran Devrim Muhafızları için vize yasakları ve mal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlar da yeni listede yer alıyor.

Brüksel'in yeni yaptırımları Washington'un daha önce yaptığı gibi İran'ın nükleer programıyla füze projelerine yardım eden kişi ve kurumların cezalandırılmasını da içeriyor.

AB dışişleri bakanlarının konuyla ilgili müzakerelerin sürdürülmesi için Tahran'a yapılan daveti de tekrarlaması bekleniyor.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri