İran sınırına bir kadın kaymakam

Van'ın, kaçakçılık ve terör olayları ile gündeme gelen, 23 köy 21 bin nüfusu bulunan İran sınırındaki Saray ilçesine ilk kadın kaymakam atandı.

Kaymakam Meral Demirbaş (28), makamında resmi işleri bitirdikten sonra kalan zamanını esnaf ve halka ayırıyor. Demirbaş, kahvehanede oturup çay içerken ilçe vatandaşların derdini dinliyor.
Kendi isteğiyle geldiği Saray sınırda bulunduğu için İran'daki bazı görüşmelere katıldığını belirten Demirbaş, ilk dönemde gelen İran heyetinin kendisini garip karşıladığını ancak kısa sürede alıştıklarını söyledi. Eşi Hüseyin Demirbaş'ın da Saray'a 30 kilometre uzaklıktaki Özalp ilçesine kaymakam olarak atandığını belirten Demirbaş, kadın kaymakamın ilçede göreve başlamasının Saraylı kadınlar için “devrim” niteliği taşıdığını belirtti. Demirbaş, şunları söyledi:

Sorun anlatabiliyor
“Buraya gelirken tedirgin olmadığım gibi, kadın olmamın bana avantaj sağladığını söyleyebilirim. Çünkü vatandaşlarla iletişimim çok daha iyi. Burada kadınların sorunlarını anlatma konusunda sıkıntıları vardı. Bu sorun da çözüldü.”
Saray'da çok sayıda kadının okuma- yazma bilmediğini, “Ana-Kız okulda” kampanyası çerçevesinde 50 erkek ve 402 kadının okuma-yazma kursuna katıldığını söyleyen Demirbaş, “Kimi erkekler gelip, eşlerinin durumunu soruyor. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.


Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri