İnsanlık Akdeniz’de battı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin çağrısıyla acilen toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada dün Akdeniz'de israil'in “uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak bütün meşruiyetini yitirdiğini” söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İsrail'in eli kana bulanmıştır. Savaş zamanı bile sivil halka ateş açılmaz. İnsani yardım için hareket eden insanlara ateş açılmasının hiçbir mazereti olmaz, Bu saldırı son yüz yılın en büyük felaketlerinden birisidir.” İsrail'in BM nezdindeki büyükelçisi Gabriela Shalev'i dinlemeden salonu terk eden Davutoğlu, Türkiye olarak konseyden beklentilerini ise şöyle sıraladı:
İsrail özür dilemeli.
Derhal soruşturma açılmalı.
İsrail'e sert bir uyarı yapılmalı.
Gemiler serbest bırakılmalı.
Ölenlerin yakınlarına ve yaralılara tazminat ödenmeli.
Gazze'deki işgale son verilmeli.
Sıcak karşılama
Konsey toplantısında Dışişleri Bakanı Davutoğlu çok sıcak karşılandı. Avusturya'dan Brezilya'ya tüm konsey üyelerinin büyükelçi düzeyindeki temsilcileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi Türkiye'yi bakan kimliği ile temsil eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na toplantya katıldığı için teşekkür ettiler. Konsey üyeleri konuşmalarına Davutoğlu'na teşekkür ederek başladılar.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri