İncirlik Üssü’ne ilginç saldırı

İncirlik Üssü'ne 'tornavidalı' saldırı

Adana'da anne ve babasının ölümü üzerine depresyona girdiği belirtilen Hacettepe Üniversitesi araştırma görevlisi bir kişi, kendisini öldürtmek için tel örgülerini makasla kestiği İncirlik Hava Üssü'ne girdi.
Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) araştırma görevlisi Ali Murat Begimgil (35), gizlice girdiği İncirlik Üssü'nde kendisini etkisiz hale getirmek isteyen bir ABD askerini tornavida ile yaraladıktan sonra gözaltına alındı. Depresyon tedavisi gören Begimgil, bomba olduğunu söylediği çantayla üzerlerine koştuğu Amerikan askerlerinin kendisini öldürmesini amaçladığını söyledi.

Üssü internette araştırdı
H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı'nda görev yapan Ali Murat Begimgil, cumartesi günü Ankara'dan Adana'ya geldi. İncirlik Üssü'ne nasıl girileceği konusunda internette araştırma yapan Begimgil, saat 22.00 sıralarında harekete geçti.
Nüfus cüzdanını yırtarak çöpe atan Begimgil, yanına tel makası ve tornavida aldı. 10. Tanker Üs Komutanlığı ile ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı birimlerin bulunduğu bölüme ulaşarak nöbetçi kulesinden görülemeyecek bir noktada tel örgüleri kesip içeri girdi. Pist kenarında bulunan bir uçağın yanında bekleyen Begimgil, sabaha karşı kendisini fark eden ABD askerlerini korkutmak istedi.
Askerler, çantasında bomba olduğunu söyleyerek kendilerine doğru gelen Begimgil'e ateş açmadı. Boğuşma sırasında bir askeri tornavida ile yaralayan Begimgil, polise teslim edildi.
Bir yıldır depresyon ilacı kullandığını söyleyen Begimgil, “askeri tesisi tahrip edip, kasten yaralama” suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'Örgüt bağlantım yok'
ABD'li askerler tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını belirten Begimgil'in, “Amacım kendimi öldürtmekti. Yaklaşık 7 yıl önce annem ve babam öldü. Bu olayın etkisiyle bir yıl kadar depresyon ilacı kullandım. Benim bu olaydan dolayı herhangi bir örgüt bağlantım da yok. Bu olayı kendi irademle yaptım. Bir daha yapmak istemiyorum” dediği öğrenildi.



Depresyon ilacı kullanıyordu
Etkisiz hale getirilirken çeşitli yerlerinden yaralanan Begimgil'in 7 yıl önce anne ve babasını kaybettiği ve 1 yıl boyunca depresyon ilacı kullandığı öğrenildi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri