İMKB’de tüm zamanların rekoru kırıldı!

İMKB 100 Endeksi dün borsaya gelen alımlarla TL bazında tarihi rekorunu kırarak 59.494 puandan kapandı

Bankacılık hisselerine gelen alımlar öncülüğünde İMKB 100 endeksi yüzde 2.18 yükseldi. Endeksin önceki kapanış rekoru 14 Nisan'da 59.330 puanda gerçekleşmişti.
Uzmanlar, endeksin hızlı yükselmesinde dün gün boyunca borsa koridorlarında dolaşan, Türkiye'nin kredi notunun artırılacağına yönelik söylentilerin etkili olduğunu söyledi. Başta İş Bankası ve Garanti Bankası olmak üzere bankacılık sektörüne gelen yoğun alımlarla endeks tarihi seviyelerinden kapanışı gerçekleştirdi.

Raporlar da etkili oldu
Uzmanlar, İMKB'deki yükselişte UBS ve Citi'nin birkaç gün önce Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinin ardından yabancı alımlarının gelmesinin de etkili olduğunu söyledi.
UBS, olumlu makro ekonomik koşulların Türk bankalarını desteklediğini ve sektör üzerindeki risklerin önceki dönemlere göre azaldığını belirterek İş Bankası, Akbank, Garanti ve Yapı Kredi'nin hedef fiyatlarını yükseltmişti.
Citigroup ise, “Global Equity Strategy” başlıklı raporunda, Türkiye'yi, Rusya, Kore, Tayvan ve Tayland ile birlikte en çok önerdiği piyasalar arasında gösterdi. Uzmanlar, raporların ardından yabancı alımlarının arttığına dikkat çekerken bono faizi de yüzde 8.21 ile 9 ayın en düşük seviyesine gerilerken, dolar 1.52 liraya indi.



Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri