İmamlara 'Bahşiş' yasağı kondu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, bir cenazenin defin işlemleri sırasında imamlar arasında gerginlik yaşanınca, müftülük tarafından yeni düzenlemeye gidildi


Bayramiç Müftüsü Ramazan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cenaze defni gibi işlerin Allah rızası için yapılması gerektiğini belirtti.

Dini vecibelerin Allah için yerine getirildiğini ifade eden Kara, ''Bahşiş için okunan Kuran'ın ne okuyana ne de okunan kişiye bir sevabı olmaz. Bu nedenle sela ve cenaze defni sırasında maddi olarak bir şeyin alınmaması ya da istenmemesi gerekir'' dedi.

Kara, bu konuda yaşanan sorunlara son vermek için ilçede bulunan resmi imamlarla toplantı yaptıklarına değinerek, şöyle konuştu:

''İlçe merkezinde bulunan dokuz camiden ayrı ayrı değil de merkezi sistemle tek camiden sela verilecek. Çünkü cenazesi olan insanlar, bu camilerin imamını bulmak için dolaşmak zorunda kalıyordu. Mezarlıkta yapılacak defin işi için ise üç imamın görev alması konusunda karar alındı. Merkez camisinden iki imam ve cenazenin bulunduğu mahalle camisinin imamı katılacak. Bu işler için hiçbir şekilde maddi bir talepte bulunulmayacak.''

Ramazan Kara, resmi imamların sela okuma, cenaze namazı kıldırma ve defin işlemlerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu sözlerine ekledi.

İlçedeki bir defin sırasında, bahşiş almak istedikleri öne sürülen iki emekli imamın cenaze arabasına binmesine, defin işlemini yapacak Çarşı Camisinin İmamı Tevfik Darıcı tepki göstermişti.

AA


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri