İlksan Üyeliği'nde Zorunluluk Kalkıyor

Antalya Ananas otelde yapılan 6. Dönem 3. Olağan Genel Kurul'da şok gelişme.

Eğitim Bir Sen Basın Yayın Genel Sekreteri Ali Yalçın'ın  konuşması ve ardından yaşananlar genel kurula damgasını vurdu.

Ali Yalçın'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen İsmail Koncuk konuşmasında Eğitim Bir Sen'i eleştirince Ali Yalçın söz istedi. Divan cevap hakkı isteyen Yalçın'a söz vermedi. Bunu protesto eden Yalçın Eğitim Bir Sen'li ilksan delegeleri ile salonu terk etti. Salondaki delegelerden bazıları çıkan delegeleri yuh sesleri ile protesto etti.

İLKSAN'DA ZORUNLU ÜYELİK KALKIYOR MU?

İlksan Genel Kurullarının yıllardır bir bnumaralı tartışma gündemi olan Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen delegelerinin sürekli gündeme aldırdığı zorunlu üyeliğin kalkması önerisine Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk'tan destek geldi. Koncuk konuşmasında zorunlu üyeliğin kalkması ile ilgili önergeye destek vereceklerini söyledi.

--

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) 6. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı, gergin başladı. 

Eğitim-Bir-Sen üyesi delegeler, kendilerine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle toplantıyı protesto ederek salondan ayrıldı. 

Alanya'da Ananas Otel'de düzenlenen ve 2 gün sürecek olan İLKSAN 6. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı, sert tartışmalarla başladı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve delegeler katıldı. Açılışta konuşan Müsteşar Yardımcısı Işık, İLKSAN'ın maddi varlığı ve üye sayısı ile büyük bir kuruluş olduğuna dikkat çekti. Işık'ın ardından kürsüye çıkan sendika temsilcileri delegeler, birer konuşma yaptı. 

Daha sonra kürsüye çıkan Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, İLKSAN'ın bir holdinge bağlı kuruluş olmadığını belirterek şunları söyledi: 

"Burada konuşurken 'bekara avrat boşamak kolay' gelir. İLKSAN'ın yaptıklarına hayalin yetmez. İLKSAN tarihinde olmayan, inkılap denilebilecek şeyler yapıldı. Bunu bir gör. Öğretmenler bu kadar mı beceriksiz? 'İLKSAN kapatılsın ve kapatılmasın' tartışmalarını yaşıyoruz. İLKSAN kapatılabilir. Ama '250 bin üyenin hakkını hukukunu sağlayarak kapatalım' diyoruz. Küçük bir bakkal dükkanını kapatmanın bile bir sürü yolu var. Geçenlerde bir hesap yapıldı. Şu anda 300 milyon TL parası var ve 1 milyar TL civarında mal varlığı var. Kapattığınız zaman üyelere mevzuat gereği vermeniz gereken parayı ödemek için 1 milyar TL daha üzerine koymanız lazım. Bunu söyleyen arkadaşlarımız o ağababalarına söyleseler de 1 milyar TL'yi versinler ve İLKSAN'ı kapatalım. "

TARTIŞMA BÜYÜDÜ

Koncuk'un sözleri üzerine tartışma çıktı. Eğitim Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı ile Sendikanın Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, kendilerine cevap hakkı verilmesini istedi. İsteklerine karşılık bulamayan Çakırcı ve Yalçın ile Eğitim-Bir-Sen üyesi delegeler, toplantıyı protesto ettiklerini belirterek, salondan ayrıldı. 

http://www.memurlar.biz/haber/20110428/FLAS-Ilksan-Uyeliginde-Zorunluluk-Kalkiyor.html

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri