İLKOKULLAR DA FRANKEŞTAYN GIDALAR ÖVÜLÜYORMUŞ!

Olacak şey değil…!

Günler, haftalar ,hatta yıllardır GDO'lu ürünlerinzararları, kontrol altında ithal edilmeleri yönünde yazılıp çizilmeyen şeykalmamışken, ilkokullarda MEB uyguladığını öğrendiğim eğitim programı inanınbeni isyan ettirdi.





Kitaplarda Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO)mükemmelliğinden söz edildiği yetmiyormuş gibi, ayrıca Gen programcılığı veTarım mühendisliğinin "Geleceğin en parlak meslekleri" olduğundanbahsedilip, gelecek 10-15 yıl içinde bazı mesleklerin tamamen ortadan kalkacağıveya büyük bir değişim geçireceği de belirtiliyor.



GDO'lu ürünleri hızla artan dünya nüfusunu doyurmak içinkurtarıcı ürünler olarak belirten ders kitabında ki anlatım aynen şöylegeçmekte ;



"Hızla artan dünya nüfusunu doyurmak için genetikuygulamalarla balık üretimi hızlandırılacak. Sebze ve meyvelerin daha hızlıbüyümesi sağlanacak. Bu işlemler yapılırken doğadaki beslenme zincirininbozulması olasılığına karşı da gözlemciler işbaşı yapacak.



Geçmişteki tarım uygulamaları artık yerini genmühendisliğiyle ortak yapılan çalışmalara bırakıyor. Yeni yöntemlerle, proteinaçısından çok zengin ürünler yetiştirilebilecek. Protein ve diğer vitaminlerlezenginleştirilmiş domates yetiştirilecek. İnek, koyun ve keçilerden ilaç yerinekullanılacak süt sağmak mümkün olacak. Bu da tarım mühendisliğinin önemkazanmasını sağlayacak.



Tarım Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle GDO'lu ürünlerinTürkiye'ye girişinin kolaylaştığı yönünde tartışmalar hala güncelliğinikorurken Milli Eğitim Bakanlığı'nın küçücük beyinleri henüz netlik kazanmamış konu hakkında eğitmeyeçalışması bana kalırsa ivedi olarak durdurulması gereken bir durum.

İlköğretim 4. SınıfTürkçe kitabında, çocuklara GDO 'lu ürünlerin okutulmakta olduğundan bana gelenbir elektronik postadan öğrenene kadar benim de haberim yoktu. Konudan rahatsızolan bir velinin göndermiş olduğu bu e-mail umarım hem gerekli makamları ,hemde konu hakkında bilgi sahibi olmayandiğer velileri uyarmaya yardımcı olacaktır.



Lütfen, bilenler bilmeyenlere,duyanlarduymayanlara,okuyanlar okumayanlara haber versinler…!

internet haber Ayşem Kalyoncu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri