'İlkokulda başörtüsü giyen çocuğu devlet alabilir'

Devlet Bakanı Kavaf: Biz mahkemenin tedbir kararından sonra çocukları korumamız altına alabiliriz. O konuda bir engel yok, sebebi gerekçesi ne olursa olsun...

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'un, çocuklarını türbanla ilköğretim okullarına gönderen ailelerin tutumunun, çocuğun öğrenim özgürlüğünü engellemesi halinde, devletin çocukları alabileceğine ilişkin açıklamasına destek verdi.

Kavaf, Küresel Eylem İçin Parlamenterler (PGA) Kuruluşunun Conrad Otel'de düzenlenen "Kadının Güçlendirilmesi ve Beşeri Güvenliğin İnşası" konulu 32. Yıllık Toplantısında verilen arada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Üskül'ün açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Kavaf, şunları kaydetti:

"Biz mahkemenin tedbir kararından sonra çocukları korumamız altına alabiliriz. O konuda hiçbir engel yok, sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun. Aileler çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getiremiyorlarsa yasalar da buna izin veriyor. Çocukların, devletin koruma ve kollama altına alınması için yasalar izin veriyor. Zaten çocukların orada hırpalanması söz konusuysa ve hırpalanmaya devam edecekse, tabii biz koruma altına alabiliriz."
radikal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri