İlköğretim'de "nakil rehini"

Hastanelerde sık rastlanan rehin tutma olaylarına bir de eğitim camiasından "nakil rehini" olayı eklendi.

Gazi Üniversitesi Vakfı'na ait Gazi Koleji İlköğretim Okulu'nda beş yıl okuyan Berfin T.'nin. devlet okuluna geçmek istemesi ortalığı karıştırdı. Berfin'in velisi Mahmut T. "Kurum 677 YTL'lik borç çıkararak kızımın naklini rehin tutuyor" dedi. Sekiz hafta sonunda Berfin'in nakli gerçekleştirildi.

HASTANELERDE sıkça görülen borca karşılık hastayı rehin tutma uygulamalarına bir yenisi de eğitim camiasından eklendi.

Beş yıl boyunca Gazi Üniversitesi Vakfı'na bağlı olan Gazi Koleji İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 12 yaşındaki Berfin T., altıncı sınıfa devlet okulunda devam etmek üzere kolejden ayrıldı. Berfin'in velisi Mahmut T. ise 677 YTL'lik borç ödenmediği için öğrenci naklinin kolejde rehin tutulduğunu öne sürdü. Kızının devam ettiği devlet okulunda numarası olmadığını ve resmen okul öğrencisi olmadığını ifade eden Mahmut T., "Sekiz hafta geçmesine rağmen kızımın nakli Gazi Koleji'nde rehin tutuluyor" dedi. Okulun, sekiz haftanın sonunda nakil işlemini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Mahmut T. ayrıca beş yıl boyunca 60 bin YTL'ye yakın bir parayı günü gününe ödediklerini belirterek, "Kendimizi Gazi ailesinin bir ferdi sandığımız kurum 677 YTL'lik bir borç için kızımın naklini rehin tutuyor. Avukatları aracılığıyla icra takibi başlatacaklarını söylediler. Eğitimde para için rehin alma olayı tam anlamıyla rezalettir" diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Hilal Erdinç ise 677 YTL'lik borcu doğrulayarak "Öğrenci naklini aldırırken borcunu kapatarak okuldan ayrılması gerekiyor. Eğitim hakkının engellenmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Gazi Koleji'nin bir vakfa bağlı olmasından dolayı bu borcu yok sayamayacaklarını ifade eden Erdinç, Mahmut T.'nin bizlere yaklaşımı çok yalnış ve üzücü. Kendisine her türlü ödeme kolaylığı göstereceğimizi söylememize rağmen bu tekliflerimize yanaşmadı. Maddi bir imkansızlığı varsa bile bu borcu görmezden gelemeyiz fakat biz her türlü iyi niyete açığız" diye konuştu.

Eğitimci olmanın bazı sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Erdinç, bir eğitimciye yakışır şekilde davranarak nakil onayının kısa bir süre önce internet üzerinden yapıldığını ve eğitimcilik ahlakı kapsamında küçük Berfin'in okuluna devam etmesinin önünün resmi olarak açıldığını ifade etti.

Hürriyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri