İlköğretim okulunda hepatit A paniği

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Gülüç Beldesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 9 öğrencide hepatit A hastalığı görüldü. Öğrenciler sağlık taramasından geçirilirken, okulda kullanılan su ve kantinde satılan gıdalardan incelenme

220 öğrencisi bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu yönetimi, bazı öğrencilerin rahatsızlıkları nedeniyle okula gelmediklerini belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü'nden okulda salgın bir hastalık olup olmadığının tespit edilmesi için inceleme yapılmasını istedi. Ereğli'deki hastanelerde yapılan araştırma sonucunda, son bir ay içinde okulda eğitim 7 öğrencinin hepatit A teşhisiyle tedavi gördüğü belirlendi. Bunun üzerine Ereğli Sağlık Grup Başkanlığı, dün okulda inceleme yaptı. Sağlık taramasından geçirilen öğrencilerden 2'sinde daha hepatit A bulgularına rastlandı. İsimleri açıklanmayan öğrenciler Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavilerine başlandı. Sağlık ekipleri, okulda kullanılan sudan ve kantinde satılan gıdalardan incelenmek üzere örnek aldı.

Okuldaki sağlık taramasına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, öğrencilerin sağlık kontrollerinin yapıldığını ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Hastalığa neden olan şeyi tespit etmek için çalışma yapıyoruz. Okulda kullanılan sudan ve kantinde satılan gıdalardan numuneler aldık. Şu anda çok fazla sıkıntılı bir durum olmamakla birlikte biz önlemlerimizi alıyoruz. Rahatsızlanan öğrenciler daha çok Göktepe ve Dağlar köylerinden. Bu yüzden o bölgeyi de tarayacağız. Bu köylerde kullanılan sulardan da numuneler alınarak incelenecek. Ayrıca taşımalı sistemle eğitim veren bir okul olduğu için öğrencilere yemek de veriliyor. Yemek şirketiyle de ilgili inceleme yapacağız.”
Okulda eğitim gören ve geçen kasım ayında hepatit A teşhisi konulan 2 öğrencinin hastanede tedavi gördükten sonra okullarına döndüğünün öğrenildiğini belirten Dr. Güner, hastalığın yayılma nedeninin bu 2 öğrenci de olabileceğini, bu yönde de araştırma yapacaklarını söyledi.


hürriyet gündem


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri