“İlk yardıma ilk adım” Erzurum ve Erzincan’da

YİBO öğrencilerine yönelik “hayat kurtaran eğitim” devam ediyor:


Milli Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, AstraZeneca işbirliğiyle başlatılan ve 3'üncü yılını dolduran “İlk Yardıma İlk Adım” projesi ile bugüne kadar 30 bin çocuk ilk yardım eğitimi aldı. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerini kapsayan “İlk Yardıma İlk Adım” projesi, 2011'deki eğitimlerine, Erzurum ve Erzincan'daki YİBO'larla başladı.

Döneminin en uzun sosyal sorumluluk projesi olan “İlk Yardıma İlk Adım”, Milli Eğitim Bakanlığı, TOÇEV ve AstraZeneca işbirliğiyle 2007 yılından bu yana büyük bir başarı ile sürdürülüyor. 3'ncü yılını dolduran “İlk Yardıma İlk Adım”, bugüne kadar 63 il, 170 okul ve 32 bin 152 öğrenciye ulaştı. Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında okuyan öğrencilerine, düzenlenen çeşitli etkinliklerle ilk yardım bilinci aşılayan “İlk Yardıma İlk Adım” projesi, 2011 yılına da Erzurum'daki 6 ve Erzincan'daki 4 YİBO'da, 2 bin çocuğa daha ulaşarak başladı.

“İlk Yardıma İlk Adım” projesi kapsamında; MEB ilk yardım formatorünün sözlü ve uygulamalı eğitimi ile başlayan ilk yardım eğitimi, Turbo ve arkadaşlarının maceralarını konu alan çizgi film ile pekiştiriliyor. Daha sonra öğrenciler arasında düzenlenen kısa bir yarışma ile eğitimde verilen bilgiler hem pekiştiriliyor, hem de verilen hediyelerle ödüllendiriliyor. Daha sonra ise üç arkadaşın (Burak, Ayşe ve Cemil) orman gezisinde başından geçenleri konu alan tiyatro gösterisi ile de verilen ilk yardım eğitiminin, öğrencilerin algılarında kalıcı olarak yer alması sağlanıyor. Eğitimin sonunda ise öğrencilere ilk yardım kitapçıkları, okula ise tam donanımlı ilk yardım dolabı hediye ediliyor.
Sağlık ve eğitim alanındaki en uzun dönemli Sosyal Sorumluluk Projelerinden biri olan “İlk Yardıma İlk Adım”da, YİBO öğrencilerinde temel bir ilk yardım bilinci oluşturuluyor. Bu özelliğiyle “hayat kurtaran eğitim” olarak da adlandırılan İlk Yardıma İlk Adım, bu eğitime belki de en çok ihtiyaç duyan YİBO öğrencilerine ulaşmaya devam edecek.

Erzurum'daki “İlk Yardıma İlk Adım” eğitimleri:
10 Ocak; Horasan'daki Horasan YİBO ve Pasinler'deki Atatürk YİBO.
11 Ocak; Köprüköy'deki Atatürk YİBO ve Ilıca'daki Yavuz Selim YİBO.
12 Ocak; Aşkale'deki Kandilli Güvenç YİBO ve Atatürk YİBO.

Erzincan'daki “İlk Yardıma İlk Adım” eğitimleri:
13 Ocak; Tercan'daki Tercan YİBO ve Otlukbeli'ndeki Fatih YİBO.
14 Ocak; Kemah'taki Kemah YİBO ve Refahiye'deki Şehit Karaoğlanoğlu YİBO.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri