İlk 3-4 çocuğa teşvik

Başbakan Erdoğan’ın nüfus artış hızında yaşanan düşmeyle birlikte çalışılması için talimat verdiği ‘çocuk teşviki’ uygulamasının detayları belli oluyor.

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’nin nüfus artış hızının düşük çıkması üzerine, ‘çocuk teşviki’ konusunda başlatılan çalışmayla ilgili bilgi verdi. Ergün, teşviğinin belli bir çocuk sayısına kadar uygunabileceğini, amaca ulaşınca da teşviğin ortadan kalkabileceğini söyledi. Hürriyet’in Ankara bürosunu ziyaret eden Ergün, sanayi ve ekonomi konularında önemli açıklamalarda bulundu.

DİNAMİZM KAYBOLUYOR

Türkiye yaş ortalamasının 30.1’e yükselmesinin bir tehlike olduğunu söyleyen Ergün, önlem alınmadığı takdirde 20 sene sonra bu ortalamanın 40 olacağını ve toplumun dinamizmini kaybedeceğini bildirdi. Ergün, son Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen çocuk teşviği ile ilgili olarak, “Bu nedenle kendimize özgü bir formül bulacağız. Belli sayıdaki çocuğa teşvik gibi. Örneğin ilk üç-dört çocuğa teşvik verirsiniz. Özellikle eğitimli ailelerde çocuk sayısı az. Nitelikli nüfusu arttırmak için teşviği belli bir çocuk sayısına göre vermek gerekir. Tabii bunun bir süresi olur. Nüfus artış hızıyla ilgili sorun çözüldüğünde veya insanların belli bir alışkanlık edinmesini sağladıktan sonra teşviki kaldırırsınız” dedi.

kaynak: www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri