İL MÜDÜRLERİ BIRAKTI BIRAKACAK!

İl Milli Eğitim Müdürleri bunalmış durumdalar. Bakanlık merkez yönetiminin taşra gerçeklerinden habersiz yaptığı uygulamalar il müdürlerini çok fena bunaltmış durumda.

Alan değişikliğinin hem zamanlama hem de uygulama hataları nedeniyle taşra teşkilatları darmadağın oldu. Birçok il müdürü alan değişikliği yapan öğretmenlerin yer değiştirmelerini bekletiyor. Çünkü bu büyüklükteki bir değişikliğe iller hazır değil. Norm güncellemeleri tamamlanmadığı için yerlerine öğretmen görevlendirmesi imkanı bulunmadığından velilerin tepkisini göğüslemek imkansız hale geliyor. Birçok ilde hal-i hazırda sınıf öğretmenliği branşına hala ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılamadı.
Geçici görevlendirmelerin yapılmamasıyla ilgili emir gereği birçok il müdürü geçici görevlendirmeleri yapmıyor. Ancak büyük baskı altında kalan bazı il müdürleri az da olsa geçici görevlendirme yapmıyor. İki arada bir derede kalan il müdürleri arada ezilmiş durumda. Özellikle geçici görevlendirmeyle çalışan il müdürleri müdür olduklarına olacaklarına pişman durumdalar.
 
Yakında il müdürleri arasında istifalar görülürse şaşırmayın. Nitekim Konya’nın eski Kırşehir’in yeni başarılı il müdürü kendini havuzun serin sularına attı bile. Gümüşhane’nin il müdürü görevini bırakalı da çok oldu.

Metin KOÇER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri