İl içi sıralar yeniden çalıştırılsın

Öğretmenlerin İl İçi Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme ve Sıraların Çalıştırma Süreci Yeniden Başlatılmalıdır

 

 

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2012 yılında öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmiştir.

İl içi yer değiştirme kılavuzunda il içi sıraların bir defa çalıştırılacağı belirtilmiştir. İl içi sıralar çalıştırıldıktan sonra Bakanlık tarafından özür grubu, alan değişikliği ve karşılıklı yer değiştirme gibi birçok nedene bağlı olarak yer değiştirme işlemi yapılmış olmasından dolayı eğitim kurumlarının çoğunda yeni norm kadro açıkları oluşmuştur.

Bu durum dikkate alınarak oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi bakımından, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle hizmet puanı düşük olan ve norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenlerden daha yüksek puana sahip olup da il içinde sırada ve özür durumundan atama bekleyen öğretmenlerin, istekleri doğrultusunda yer değiştirmelerine imkân verilmesi uygun olacaktır.

Bu nedenle sırasıyla, il içinde özür durumu bulunanların, isteğe bağlı yer değiştirmek isteyenlerin (il içi sıralar) ve norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme sürecinin işletilmesinin daha adil olacağı açıktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, talebimizin değerlendirilerek, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesini istedik. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri