İkizi ile aynı sınavı kazandı"

Devlet Halk Dansları topluluğundaki kamera ve telekulak krizi sürerken, sanat yönetmenin de turne için yurt dışında olduğu halde, Açıköğretim sınavlarına ikiz kardeşini soktuğu iddia edildi.

Kültür Bakanlığına bağlı Devlet Halk Dansları topluluğu provalarının, kamera ile izlenmesi krize yol açarken, grubun sanat yönetmeni Kemal Sekmen'in de turne için yurt dışında olduğu halde, Açıköğretim sınavlarına ikiz kardeşini soktuğu iddia edildi.
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk bu konuda TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi ve 3-24 Mart 1986'da Avrupa turnesine giden ve 24 Mart 1986'da dönen Kemal Sekmen'in, 22-23 Mart 1986'da yapılan Anadolu Üniversitesi vize sınavlarına nasıl girdiğini sordu. 1986'de DHDT dansçısı olan Kemal Sekmen'in turne için yurt dışında olduğu halde, aynı tarihte Ankara'daki açık öğretim sınavına, ikizi Mustafa Sekmen'i soktuğunu öne sürülüyor.

''İDDİALAR DOĞRU DEĞİL''
Sanat yönetmenliği için fakülte mezunu olmak gerekirken, ikizi sayesinde sınav kazandığı öne sürülen Sekmen'in, de yıllar sonra fakülte mezunu olarak göreve atandığı iddia ediliyor. Kemal Sekmen'in ikiz kardeşi Doç. Dr. Mustafa Sekmen ise, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Sanat yönetmeni Kemal Sekmen, bu iddia konusunda ''Aradan 24 sene geçmiş. O dönem sınavlara giriyordum, turnelerden de kimi zaman sınav için erken dönüyorduk'' dedi ve sınavlara ikizini soktuğu iddiasını reddetti. (GAZETEPORT)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri