İkinci canlı bomba poliste kayıtlı çıktı

Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e bombalı eylem hazırlığında yakalanan ikinci canlı bomba S.O.Y'nin İzmir'inde aralarında olduğu 3 ayrı şehirde ondan fazla suç kaydı bulunduğu tespit edildi.

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e yönelik bombalı saldırı girişimi olayıyla bağlantısı olduğu belirlenen bir kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Bilkent Üniversitesi'ndeki olayın ardından, saldırgan D.A. ile bağlantısı olduğu belirlenen bir kişi, Ankara'daki özel bir
firmaya ait terminalde gözaltına alındı. Saldırganla birlikte olduğu kaydedilen S.O.Y. adındaki bu kişi, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

DİĞER ZANLI 3 AYRI OLAYDAN ARANIYORDU

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminde bulunulması olayıyla ilgili bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle
gözaltına alınan S.O.Y'nin, terör örgütü üyesi olmak suçundan poliste 10'un üzerinde kaydı bulunduğu ve hakkında 3 olaydan yakalama kararı olduğu bildirildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saldırı girişimini gerçekleştiren D.A. ile bağlantısı olduğu belirlendikten sonra Ankara'da gözaltına alınan
S.O.Y'nin İzmir, Ankara ve İstanbul emniyet müdürlüklerinde, terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüt adına gösteri ve yürüyüşlere katılmak suçlarından 10'un üzerinde kaydı bulunduğu bildirildi.
Hakkında 3 ayrı olaydan yakalama kararı bulunan S.O.Y. ile ilgili istihbarat raporlarında, yurt dışında bomba eğitimi alarak, Türkiye'ye giriş yapacağı kaydı olduğu da öğrenildi.
1983 doğumlu S.O.Y'nin daha önce katıldığı eylemlerde çekilmiş fotoğraf ve görüntülerinin bulunduğu da kaydedildi.
Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne ders vermek üzere geldiğinde, ardından gelen ve kendisini öğrenci gibi gösteren bir kız üzerindeki "bombalı düzeneğini" patlatmak istemiş, bu sırada küçük çaplı bir patlama yaşanmış ve Türk'ün korumaları saldırganı etkisiz hale getirmişti. Daha sonra olayda ilgisi bulunduğu belirlenen S.O.Y. de gözaltına alınmıştı.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki bir sınıfa ders vermek için giren eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e öğrenci kılığında ve adı Didem Akman olduğu öğrenilen bir kız, saldırı girişiminde bulunmak istedi. Ancak saldırı, Türk'ün korumaları tarafından son anda farkedildi. Bu sırada fünyenin birisini patlatan saldırgan kız, yaralandı. Bilkent'te 2. bir saldırganın daha yakalandığı açıklandı.
"Öğrencilerime benzemiyor"

Saldırın hedefi olan Hikmet Sami Türk, saldırganın öğrenci olup olmadığı konusunda, "Ne olduğunu bilmiyorum. Bir bayan. Benim öğrencilerime benzemiyor. Arkamı döndüğümde yüzükoyun yatıyordu. Yüzünü görmedim ama şişmanca bir bayan. Öğrencilerim arasında öyle birini hatırlamıyorum" dedi.

Saldırganın yaralı olduğunun söylendiğini bildiren Türk, patlama sırasında çevrede hasar meydana gelmediğini, yaralanan da bulunmadığını kaydetti. Türk, olaydan kısa süre sonra fakülte binasının güvenlik gerekçesiyle fakültenin boşaltıldığını ifade etti.

Türk, saldırının neden yapılmış olabileceği konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biliyorsunuz, bana karşı Hayata Dönüş operasyonundan sonra sürekli bir tehdit var. Daha önce de benzeri girişimler oldu ama sonuçsuz kaldı. Bu, en yakına gelip bir düzenek patlattı. Şimdiye kadarkiler o mesafeye yaklaşmadı, yakalanmışlardı. Ama şu anda bende herhangi bir şey yok. Ben iyiyim."

milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri