İki olay, iki farklı tavır

Bugün iki ayrı şehirden birbirine benzeyen iki haber düştü ajanslara. Birinde babasını ihbar eden genç katil olmaktan kurtulurken diğerinde ise kan davası yüzünden 13 yaşındaki bir çocuk 13 yıl ceza almıştı. İki haberi okuyunca ister istemez akla şu soru

 

Acaba her genç Şanlıurfa'daki olaydaki gibi davransa kan davaları yada husumet nedeneyle sönen ocakların önüne geçilemez mi?

KATİL OLMAMAK İÇİN BABASINI İHBAR ETTİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kişi babasının kendisini katil edeceğini iddia ederek Jandarmaya ihbarda bulundu. Viranşehir merkeze bağlı Karınca köyünde yaşanan ilginç olayda bir cephanelik ele geçti.

Edinilen bilgiye göre M.K.(24) isimli şahıs, babasının kendisini katil etmek istediği iddiası ile jandarmaya ihbarda bulundu. Babası M.K. ile M.S.K arasında birkaç yıl önce bir anlaşmazlık yüzünden husumet oluştuğunu belirten M.K., bundan dolayı Babasının oğluna M.S.K.'yı öldürmesini söylediğini belirtti. M.K.'nin "Ben katil olup, hapislerde çürümek ve kan davasına sebep olmak istemiyorum." diyerek teklifi kabul etmedi. Bu duruma sinirlenen baba M.K., "Eğer onu öldürmezsen, yemin ediyorum ben seni öldüreceğim" dedi. Babası tarafından tehdit edilen ve baskılara artık dayanamayan M.K., jandarma karakoluna giderek babasının kendisini katil edeceğini söyleyip, ihbarda bulundu. M.K.'nin ifadeleri doğrultusunda savcılık izni ile harekete geçen İlçe Jandarma ekipleri Baba M.K.'nin evine operasyon düzenledi. M.K.'yi gözaltına alan Jandarma ekipleri evde yaptıkları aramalarda evin gizli yerlerine saklanmış bir adet kaleşnikof marka silah bu silaha ait 3 şarjör, 90 Adet mermi, ruhsatsız bir av tüfeği ile bu silaha ait 30 mermi ele geçirdi. Silahlarla birlikte ilçe jandarma karakoluna getirilen M.K sorgulanmasının ardından Adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan M.K., oğlunu cinayete zorlamak, tehdit etmek ve silah bulundurmak suçlarından tutuklayarak Viranşehir Cezaevi'ne gönderdi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği belirtildi.

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK 13 YIL HAPİS YATACAK

Adana'da, eniştesi olan amcasının oğlunu öldüren kişinin babasını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 13 yaşındaki sanık, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, 24 Mayıs 2008 tarihinde, Yüreğir ilçesine bağlı Zağarlı Köyü'nde, tarla kirasının ödenmemesi nedeniyle çıkan olayda, eniştesi olan amcasının oğlu Nevzat Tekdemir'i (26) öldüren Hüseyin Ekerer'in babası Mehmet Ekerer'i (62), Toros Mahallesi 78151 Sokak'ta, 01 UD 110 plakalı otomobiliyle evinin otoparkına girmek istediği sırada tabancayla ateş ederek öldüren tutuklu sanık K.T. (13) hazır bulundu.

Sanık K.T, ifadesinde, Mehmet Ekerer'in oğlunun, aynı zamanda eniştesi olan amcasının oğlunu öldürdüğünü söyledi.

Davanın duruşmasına katılmak üzere adliyeye geldiğini anlatan sanık K.T, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Sanık olarak tutuksuz yargılanan Mehmet Ekerer'i adliyeden ayrıldıktan sonra evine kadar takip ettim ve öldürdüm. Amcamın oğlunu çok severdim. Bana oğlu gibi davranırdı. Olayda kullandığım tabanca da amcamın oğlunundu.''

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda, ''kan gütme saikiyle adam öldürme'' suçundan yargılanan K.T'nin yaşının küçük olması nedeniyle 13 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmesine karar verdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=915426

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri