İki Öğretmen 664 Bin Avro Kazandırdı

Denizli Valiliği Bünyesinde 2007 Ocak Ayında Kurulan Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi'nde Görevli AB Proje Uzmanları Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan, İki Yılda 80 Projenin Hazırlanmasını Sağladı. Bu Projelerden 28'i, AB'nin Çeşitli Fonlarında

Denizli Valiliği bünyesinde 2007 Ocak ayında kurulan Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi'nde görevli AB proje uzmanları Durmuş Sevindik ve Bilsev Gürsan, iki yılda 80 projenin hazırlanmasını sağladı. Bu projelerden 28'i, AB'nin çeşitli fonlarından iki yılda 664 bin avro hibe kredi aldı. Kredilerle okulların ve sivil toplum kuruluşlarının toplum yararına faydalı birçok çalışma yaptığını belirten İngilizce öğretmeni Durmuş Sevindik, "Proje merkezi olarak AB katılım sürecindeki ülkemizi hazırlamak için ilimizde uygulanabilir projelere önderlik ediyoruz." dedi.

Merkezde AB ülkeleri için bağlayıcı nitelik taşıyan konuların benimsetilmesi ve uygulanması, işbirliği, iletişim ve eşgüdüm sağlama amacına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden Sevindik, "Denizli merkez ve ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşları, resmi ve özel okullar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, mesleki örgütler, dernekler ve diğer ilgilenenlere projelerin duyurulması, hazırlanması ve gönderilmesi konularında rehberlik faaliyetlerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu. Durmuş Sevindik, merkezin kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar 29 Leonardo, 12 Grundtvig, 24 Comenius, 8 Gençlik, 4 Srap, 4 Matra-Hollanda hükümeti, 1 Japon hükümeti, 3 Dünya Bankası ve 5 hibe olmak üzere birçok projeye rehberlik yapıldığını açıkladı.

Özellikle iki projeye yüksek miktarda hibe kredi geldiğini anlatan Bilsev Gürsan, "Merkezimiz önderliğinde Aksiyon Gençler Derneği tarafından hazırlanan ve devam eden 'Önyargıları Yıkalım' isimli projeye 96 bin, geçen yıl aralık ayında tamamlanan, Denizli Köyleri Kalkındırma Derneği'nin (DENKÖYDER) 'Bu Çocuklar Geleceğimizdir' projesine 90 bin avroluk hibe kredi geldi." dedi. Birçok okulun gençlerle, eğitim öğretimle, çevre, kadın ve ikili ilişkilerle ilgili projelerinin hibe kredi aldığına değinen Bilsev Gürsan şunları kaydetti: "Yaptığımız çalışmaları yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki yıllarda kalkınma ajanslarının da faaliyete geçmesiyle daha çok proje hazırlamak ve daha çok hibe kredinin ilimize aktarılmasına katkı sağlamak istiyoruz."

www.sondakika.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri