İki koldan abluka

2 milyar dolarlık servet" ve rüşvet iddiaları ile gündeme gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a, partisi MHP "Git" mesajı gönderdi. Savcılık ve bakanlık da Durak'ı mercek altına aldı

SAVCILIKTAN İNCELEME BAKANLIKTAN MÜFETTİŞ
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP'li meclis üyesi Mustafa Tuncel'in ortaya attığı iddialar üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında inceleme, rüşvet pazarlığına dair ses kaydıyla ilgili de soruşturma başlattı. Başsavcı Sabri Beytorun, sözkonusu haberler üzerine Basın Savcılığı'nca inceleme; "rüşvet pazarlığı kaseti" ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcı Beytorun, bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da İçişleri Bakanlığı'ndan aranmadığını söyledi. Beytorun, "İddialar inceleniyor. Gerekirse kapsamlı bir soruşturmaya geçilebilir" dedi. Durak'la ilgili olarak İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlıktan gönderilen 3 müfettiş, dün Adana Valiliği'nde araştırmaya başladı. Müfettişlerin, arsa ve arazi spekülasyonu iddiaları ile ilgili olarak bazı kişileri görüşmeye çağırdığı öğrenildi. Adana Valisi İlhan Atış da, belediyedeki olayların yüzde 99'u ile ilgili adli sürecin başladığını belirterek, "Deniz dalgalanmadan durulmaz, sonucun çok iyi olacağını tahmin ediyorum. Adana için her şeyin en güzeli için çabalıyoruz" dedi.

BAHÇELİ: İHRACI BEKLEMEDEN PARTİDEN KENDİN İSTİFA ET
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve bazı partililer hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu ve "istifa et" mesajı gönderdi. MHP'nin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli Aytaç konusunu şu sözlerle değerlendirdi: "Toplumun en hassas olduğu ahlaki konularda zafiyet gösterenlerin MHP'de barınmaları ve sığınmaları söz konusu olmamıştır. Partimiz gerçekler ortaya çıkıncaya kadar hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğine inanmaktadır. Ancak son derece hassas olduğumuz alana giren bu konuda adı geçen ve birbirlerine suç isnat eden şahıslar aklanıncaya yolsuzluk iddiaları son buluncaya kadar bu kişilerin MHP tüzüğü gereğince üyelik ilişkilerine ara vermek üzere disiplin hükümleri başlatılacaktır. Temennim ve inancım odur ki bir şekilde disiplin kovuşturmasına sebebiyet verdirmeden Büyükşehir Belediyle Başkanı ve belediye meclis üyesi partimizden istifa etmelidir." Bu arada, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşmek isteyen Durak'a Genel Merkez'den randevu verilmediği öğrenildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, "Gider mahkemede aklanır, ondan sonra gelip MHP'de siyaset yapmak istiyorsa yapabilir, onun dışında görüşecek bir şey yok" dedi.

DURAK: SAYIN BAHÇELİ NE DİYORSA DOĞRUDUR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dün TV programına katılmak için geldiği İstanbul'da hakkındaki iddaları reddederken "Adana Başsavcılığı'na gidip kendimi ihbar edeceğim. Sayın Mustafa Tuncel'in elindeki belgeleri alın, Aytaç Durak kimdir öğrenin" diye konuştu. Durak, Bahçeli'nin "Partiden istifa etmeli" şeklindeki sözü ile ilgili, "Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Bu kadar iftira atılırsa, sayın genel başkan bunu söyler. İstifa önemli değil, Türkiye'de rüşvet meselesinin üzerine giden en etkili adamlardan biri benim. Kendisiyle görüşmeden karar vermem. Yüz yüze görüşürüm. Sayın Bahçeli doğru söylüyor. Varsa bir pislik ortaya çıksın" yorumunu yaptı.

BAYKAL: DEVLET BEY DE BİZİM GİBİ REDDETSEYDİ
Aytaç Durak, CHP lideri Deniz Baykal'ın gazetecilerle dünkü sohbetinin de gündem maddelerinden birini oluşturdu. 2009 yerel seçimlerinden önceki adaylık sürecinde Aytaç Durak'ın CHP'den aday olmak için bizzat kendisi ile görüştüğünü belirten Baykal, kendisinin ise bu adaylığa kesinlikle vize vermediğini anlattı. Durak'ı CHP olarak reddetmelerinin ardından başka siyasi kapılara yöneldiğini ifade eden Baykal, "Tabii iddialara konu olan bazı işlemleri AKP'li başkan olarak yaptı. Hakkını yememek lazım, Tayyip Bey bunları gördü, bizimkine benzer bir tavır sergiledi. Yani o da kapıyı kapattı. Eğer açsaydı, oradan seçilirdi" dedi. MHP'nin ise aynı tavrı gösteremediğine işaret eden Baykal, "Aynı şeyi maalesef Devlet Bey yapamadı. Onlar da yapabilseydi, bu anlayıştan kurtulmuş olacaktık" şeklinde konuştu.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri