İİBF mezunları artık yeter dedi

İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi (İİBF) mezunları artık yeter dedi.

Türkiye'de atama bekleyen sadece öğretmenler değil. 300 bin atama bekleyen öğretmenlerin yanında bir o kadar da atanamayan İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi (İİBF) mezunu olduğu ortaya çıktı. Üstelik Türkiye'de en fazla mezun veren fakülte olmalarına rağmen, yerlerine memurlukla alakası bulunmayan bölümlerden mezun olan kişiler atanıyor. SGK'ya orman mühendisi, PTT'ye biyoloji, Maliye'ye de beden eğitimi öğretmeni atandı.

Türkiye'nin en çok mezun veren fakülteden mezun olan yaklaşık 300 bin İİBF'li kadro verilmemelerine isyan etti. 2010 Lisans KPSS'ye giren mezunlar yaşadıkları mağduriyet sebebiyle seslerini duyurmak için her yolu deniyor.  Sosyal paylaşım sitelerinde ve sanal ortamda örgütlenen mezunlar seslerini duyurmak için son çare olarak gazetelere ilan verdi. Gazeteye verdikleri ilanla Hükümet'e açık mektup yazan İİBF mezunları, kadro talep etti. Sosyal medyada örgütlenen mezunlar ilgili kişi ve kurumları mesaj yağmuruna tuttu.

15 BİN KADRO TALEBİ

Mağduriyetin giderilmesi için 2012 Haziran ayında 2010 lisans puanıyla son kez yapılacak olan KPSS-B grubu memur alımında İİBF mezunlarına 15 bin yeni kadro verilmesini talep etti. Ayrıca söz konusu yerleştirmelerde SGK, PTT, Gümrük, İŞKUR, İçişleri Bakanlığı, Kamu İktisadi Teşebbüsü , Belediyeler, YURTKUR ve üniversitelere Genel İdari Hizmetler (GİH) sınıfı ve büro memuru personel ihtiyacını İİBF mezunlarından karşılanmasını istedi.

300 BİN KİŞİDEN 400 KİŞİ ALINDI

İİBF Mezunları Platformu Sözcüsü Adem Ayazsın, kasım ayında yapılan son atamada 400 kişinin işe alındığını belirterek, "Bu bizde hayal kırıklığı oluşturdu" dedi. 300 bin kişinin açıkta kalarak mağdur olduğunu söyledi. Ayazsın sözlerine şöyle devam etti: "Atama olarak zaten çok düşük rakamlarla karşılaşıyoruz. Bu yetmezmiş gibi bir de geçtiğimiz dönemde yapılan üç merkezi yerleştirmede bazı kurumların GİH sınıfı memur alımlarında, GİH ve büro memurluklarıyla ilgisi olmayan bazı bölümlerden alımlar yapıldı. Yani bölüme herhangi bir lisans mezunu girebiliyor. Kendi bölümünde yerleşemeyen kişilerin mağduriyeti bizim üzerimizden giderilmeye çalışılıyor. SGK orman mühendisi PTT ziraat mühendisi veya biyoloji öğretmeni yanı şekilde Maliye beden eğitimi öğretmeni, YURTKUR ise coğrafya öğretmeni aldı. Bunların meslekle alakası yok ama o göreve atandı. Aslında o iş İİBF'linin hakkı. 4 sene onun için okudu ve ancak o işi yapabilir. Hakkımız olan kadroyu istiyoruz."

2 YILDA 7 BİN 223 KİŞİ ALINDI

İlk merkezi atamada İİBF'lilere bin 110, ikincisinde 5 bin 709, üçüncüsünde ise 404 kadro verildi. KPSS sınavına giren yaklaşık olarak 850 bin adayı giriyor. Yani iki yılda İİBF'lilere toplam 7 bin 223 kadro verilirken öğretmenler ise her alımda ortalama 15-20 bin kadro veriliyor.

HABER: Nesrullah SONAY/BUGÜN GAZETESİ


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri