İhtiyacım olan öğretmeni yetiştir

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıldan itibaren ataması yapılan öğretmenler için bir eğitim programı başlatıyor.

Son alınan 11 bin öğretmenle başlayacak eğitimde, öğretmenlere görevlendirildikleri bölgenin yerel ve kültürel özellikleri anlatılacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, başka bir yeni uygulamanın ise YÖK’le yapılacağını belirterek, “YÖK’le konuşacağım. Kontenjanlar oluşturulurken öğretmen ihtiyacı dikkate alınacak. Bana, benim ihtiyacım olan öğretmeni yetiştirsinler” dedi. Dinçer, projeleriyle ilgili şunları anlattı:

“Öğretmenlerin görev yerlerine gitmeden belli bir eğitimden geçirilmeleri gerekiyor. Oryantasyon eğitimi, oranın kültürü, yaşam biçimi, sorunları, öncelikleri, çocuklarla iletişim kurma konularında neler yapılması gerektiği konularında eğitim verilecek. Bu eğitimler en az üç hafta sürecek. Bu süreç, belki yeterlilikleri konusunda da bir test süreci olabilir. Atanan 11 bin 500 öğretmen için bunu uygulayacağız. Üniversitelerle bağlantıya geçip eğitimlerini bilimsel olarak tamamlayacak, sonra göreve başlayacaklar.“

Dinçer, daha fazla kadro için görüştükleri Maliye Bakanlığı’ndan da olumsuz yanıt aldıklarını belirterek, “Bu yıl 40 bin atama ile yetineceğiz” dedi.

Hürriyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri