Hüznün Gölgesinde Bir Bayram…!

Hüznün Gölgesinde Bir Bayram…!

Kurban bayramını bu sene tüm yurtta hüzünlü bir şekilde idrak ediyoruz. Hüzün de değil, matem havası gibi! Önce Bitlis ve Çukurca’da hainlerin pususu sonucu hayatını kaybeden şehitlerimizin haberleri ile ardından Van’da meydana gelen deprem haberi ile Milletçe sarsıldık. Van’da hayatını kaybedenlerin sayısı 604’e ulaştı. Bizi kahreden bir başka durum da,  Van’da hayatını kaybedenlerin 65’inin öğretmen olmasıdır. Yani 10 kişiden biri öğretmen! Hele bunlardan 42’sinin stajyer öğretmen olması, eğitim camiasının acısını daha da arttırmıştır.

Bugün kurban bayramı…. Bitlis ve Çukurca’da ki şehitlerimiz ile deprem de hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin, çocuklarından, kardeşlerinden ayrı geçirdikleri ilk bayram… Ne umutlar ile göreve başlayıp daha hayatlarının baharında, yaşamlarını yitiren öğretmenlerin, annelerinin- babalarının acılarını daha çok hissediyorum. Bin bir umutlar ile büyüttüğü evladını enkaz yığını altından alıp kara toprağa teslim etmenin acısını yaşayan analar, bugün bayramda çocuklarını hatırladıkça, içlerinde ki kor daha da harlanacak. Kapı zili çaldığında evladım gelecek mi hayalini, iliklerine kadar yaşayacaklar. Bu acıya dayanmak hiçte kolay değil. Birçok aile bu bayram gününde evladı ile bayramlaşmanın mutluluğunu yaşarken, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin ailelerinin, evlerinde ki matem havası daha da ağırlaşacaktır.

Ben,  Kastamonu/ Cide’li polis eşi olan Mizancı İmam Hatip Lisesi İngilizce öğretmeni Özlem BURMA’ dan bahsetmek istiyorum. 29 yaşında ki Özlem öğretmen, polis eşi, 6 aylık oğlu ve kayınvalidesi ile aynı göçük altında hayatını kaybetti. Özlem öğretmenin babası Kazım KARAKURT, "Kurtarma ekipleri, kızımın cenazesini oğluna sarılmış vaziyette bulmuşlar. Biz de aynı mezarda sonsuzluğa uğurladık" diyor. Diyor da bunu ifade etmek, bir baba için bu dünyada yaşanacak en büyük acılardan biri olsa gerek!  65 öğretmenin 65 ayrı hikâyesi vardır.

Ölümün en acısı herhalde gençlerin hayatını kaybetmesidir. Bir tomurcuğun açmadan kopup toprağa düşmesi gibi! Ya da bir mumun henüz etrafını yeni aydınlatmaya başlamışken, sönmesi gibi…   Van’ın plakasında ki rakam gibi 23 Ekim Pazar günü, 65 mum söndü. Enkaz altında daha da öğretmenin bulanabileceğinden ve sayının aratacağından da bahsediliyor. Toprağa düşen yeni tomurcukların haberlerini her an duyabiliriz.

İşte o liste;

Nilüfer Aydoğdu-Ercan Doğan-Alparslan Altuntaş-Neşe Horasan-Özlem Burma-Özcan Yıldız-Harun demirtaş-Arzu demirtaş-Ayhan Yıldırım-Mesut Özata-Nusret sarman-Onur Ateş-Nesrin Yiğit-Alime paşa-Sema Ertürk-Mustafa Doğan-Ümit Erdal-Rabia dağıstan-Mehmet Gökhan Ay-Oktay Türkoğlu-
Emel Türkoğlu-Mustafa Akgün-Sibel Umaç-Nurcan Akpınar-Özgür Subaşıay-Gülşen Batar-Senem Aka-
Zehra şelale- Saadet Uçar-Esra Lap-Hatice haşimoğlu-Samet Kanter-Habibe Yılmaz-Aylin Bozkurt-Leyla bayram-İrfan Ataseven-Okay Yaşar-Ümit Erdal-Rabia dağıstan-Vahit Tuna-M.Murat İşler-Ali Yıldız-Ahmet Erden-Nigar Çengel-Hasan Akbulut-Gözde bahar-Sema Ertürk-Melike Atman-Mustafa Özden-Tuğba Özbek-Öznur Kahraman-Güldane Erdal-Senem Aka-Zehra şelale-Oya havare-Halime Kozalak-
Orhan Edip Sevinç-Ayşegül Kaman-Elif Tunç-Ali Çağlar-A.Ali Yıldız-Muharrem Malazgirt-Turna Arslan-
Yunus Sarısu

Bu bayram gününde bayramın bereketi, fazileti ve toplumsal dayanışmanın öneminden bahsetmek isterdim. Ama yüreklerde alev alev ateşin yandığı bu günlerde, doğrusu başka şeylerden bahsetmek için elim klavyeye gitmedi.

Ben tüm yönetici arkadaşlarımızın, Ülkemizin Kurban Bayramını kutlarken,  şehitlerimizin ve depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine,  yakınlarına sabır niyaz ediyorum.

Allah’ım böylesine acı günleri bu Millete bir daha yaşatma, bizi bu acılar ile imtihan etme!

Amin!

Davut ÇALIŞKAN 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri