Huysuz iş arkadaşları

İşlerini sevmezler, şikayet edecek nedenleri her zaman vardır. Patron ve diğer yöneticiler hakkında sürekli dedikodu yaparlar. Şaka yollu imalarda bulunmayı alışkanlık haline getirmişlerdir.

İş ortamında huzursuz bir hava yaratırlar. Ama orada bulunmaya devam ederler.





Bu negatif insanların yöneticisi veya ekip arkadaşı iseniz, işinizi kolaylaştıracak bir şeyler yapmanız herkesin ruh sağılığı için gerekli. İşte birkaç ipucu...

Şikayetleri dinleyin
İş arkadaşlarınızın görüşleri her zaman en iyi yardımcınızdır. Ekip arkadaşlarınız ve diğer iş arkadaşlarınızın şikayetlerini, rahatsızlıklarını dikkatle dinleyin. Negatif insanlardan rahatsız olduğunuz anda, diğer çalışanlarınızın dediklerine de kulak verin. Ne diyorlar? Onlar ne yaşıyorlar? Değerlendirmeyi bu şekilde yapmak iyi fikir olabilir.

Sorun nerde?
Eğer problem yaşadığınız ve sürekli gergin gezen bir çalışma arkadaşınız varsa karşınıza alın, sıkıntısının nedenini sorun. Haklı bir nedeni olup olmadığını öğrenin. Eğer davranışında haklıysa ve ortada belli bir neden varsa, çözmenin yollarını arayın. Ama bir terapist ya da dikte edici yönetici gibi konuşmamak önemli. Çalışanınızın kariyerine odaklanarak, uzun dönemde mutlu olması için çabaladığınızı hissettirmelisiniz.

İK'dan destek alın
Eğer mümkünse, işin içinden çıkılmaz durumlar yaşanıyorsa, en yetkili merci olan insan kaynakları departmanından da yardım alın. Sorun yaşadığınız ya da ekibinizdeki diğer insanların problem yaşadığı kişiyi, İK uzmanlarına yönlendirin, bakalım onlar ne diyecekler? Hiç ummuyorsunuz biliyoruz ama belki yardımları dokunabilir.

Arkadaş gibi yaklaşın
Sorun yaratan çalışanınız hakkında size diğer iş arkadaşlarınızdan yorumlar geldiğinde, hemen kendisiyle paylaşmayın. Öncelikle konu hakkında kimle konuştuysanız, onun hiçbir şekilde ismini geçirmeyin. Arkadaşça yaklaşıp, ne olup bittiğinin ve ortada bir sorun yaşandığının farkında olduğunuzu söyleyin. İğneleyerek değil tabi… Uzlaşmacı olun ki, asıl kendi davranışlarının sorun yarattığını anlasın.

İş dünyasının kuralları
Ne olursa olsun, iş dünyasındasınız ve bu dünyanın da kuralları var. Eğer karşınızdaki insan, ona arkadaş gibi davranıp, sorununa çözüm yolu aradığınızı anlamıyorsa ve hala aynı davranışlara devam ediyorsa, kendisinin de düşünmesi gerektiğini söyleyin. Bu şekilde çalışmanızın mümkün olmayacağı mesajını da verin tabi…

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri