Hüseyin ÇELİK'e videolu cevap

Videoyla ispatlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Başkan Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı saldırı ile ilgili, “Türkiye'ninhiçbir yerinde partililerimiz, dışarıdan gelen bir siyasi partiye fiili saldırıda bulunmamıştır” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e, 4 parti yöneticisinin video görüntülerini yayınlayarak karşılık verdi.




Van Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda buldu. CHP Merkez İlçe Başkanı Avukat Ertuğrul Çabuker, bu yazının cumhuriyet başsavcılığına ulaşmasından sonra işleme konulduğunu ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Dün MYK üyesi Savcı Sayan ve Van İl Başkanı Halil Kartal'la basın toplantısı düzenleyen Ateş, “Van Güvenlik Şube Müdürü Zeki Akyol'a 'Kim bu saldırıyı yapanlar' diye sordum, 'AKP'liler efendim ancak gerekli önlemleri aldık' karşılığını aldım. Saldırganların AKP'li olduğunu güvenlik şube müdürü bile söylüyor” dedi. Ateş, özetle şöyle konuştu: “Fotoğraf ve görüntülerden olayları yönlendirenin AKP Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz olduğunu tespit ettik. Bu kişi Hüseyin Çelik'le akraba. Diğerleri Cahit Kiraz, İl Gençlik Kolu yöneticileri Taha Çoban ve Selami Taşdemir.”

AK Partili Yılmaz: Durdurmaya çalıştım

Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Arslan Yılmaz ise göstericileri yatıştırmak için orada bulunduğunu iddia etti. Hüseyin Çelik'in kardeşi Hamit Çelik'in kayınbiraderi olan Yılmaz, şunları söyledi: “Oradaki insanların daha fazla taşkınlık yapmamaları için çaba göstermem suç mudur? İspat edemiyorlarsa, özür bekliyorum. Ben 7 dakika orada kaldım. CHP ucuz siyaset peşinden koşuyor.” Ak Parti İl Başkanı Mustafa Bilici, parti üyesi olan Selami Taşdemir ile Taha Çoban'ın yönetimde bulunmadıklarını söyledi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri