Hüseyin Çelik, Yarımağan'a sert cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın "Korkumdan uzun süre konuşamadım" açıklamasına sert tepki gösterdi; "Yarımağan hoca kendisine hiç yakışmayan açıklamalarda bulundu. Korkudan konuşamadığını söylüyor ama na

Çelik'in gündeminde YGS'deki şifre skandalı ve Ünal Yarımağan'ın açıklamaları vardı.

Konuşmasında ilk olarak Yarımağan'ı hedef alan Çelik, "Yarımağan hoca kendisine hiç yakışmayan açıklamalarda bulundu. Korkudan konuşamadığını söylüyor ama nasıl oluyorsa açıklamaları büyük bir gazetede manşetten veriliyor. Unutmasın ki Ünal hoca güvenlik skandalı yüzünden istfa etmek zorunda kalmıştır" ifadesini kullandı.

"Derhal sınav iptal edilmelidir, bu sınav şaibelidir" şeklindeki açıklamaları eleştiren Hüseyin Çelik, "Niçin gençlerimizin hayalleriyle oynuyoruz?" diye sordu.

Çelik, "Bakanlarımız açıklama yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Milli Eğitim Bakanı'nın tatmin olmuş olması sayın savcının görevini yapamayacağı anlamına mı geliyor?" dedi.

Medya da nasibini aldı!

Bu konunun hükümete yönelik bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü savunan Çelik, "Bu hükümetimize yönelik bir tezgahtır ve medyamız bunun içinde olmamalıdır" şeklinde konuştu.

Yarımağan ne demişti?

YGS'deki şifre skandalının patlamasının ardından 4 Nisan'da konuşan eski ÖSYM Başkanı Yarımağan, "Türkiye, korku imparatorluğu haline geldi. Ben de 8 aydır korkumdan konuşamadım" demişti.

cntürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri