'Hüsamettin Cindoruk yerini Şener'e bırakabilir'

Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan seçildiği Demokrat Parti'de (DP) ilginç senaryolar konuşuluyor.

Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, Cindoruk'un Anavatan'la birleşmeyi sağladıktan sonra yerini Abdüllatif Şener'e bırakabileceğini söyledi.



Bir süredir parti kurma hazırlığı yapan Şener, resmi başvuru tarihini sürekli erteliyordu. Yoldaş, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Genç Parti'nin birleşeceğini ileri sürdü. Cindoruk'un bu birlikteliği sağladıktan sonra 2011'deki seçimden önce istifa edeceğini savundu. Yoldaş, şöyle devam etti: "Cindoruk, bu görevi tamamladıktan sonra orta sağda büyük isimler genel başkanlık için aday olacaklardır. Bunlardan biri de şu anda AK Parti'den ayrılarak yeni bir parti kurma çabası içinde olan Abdüllatif Şener'dir. Bu oluşumu eski genel başkanlardan Süleyman Demirel, Mehmet Ağar, Tansu Çiller'e de teklif olarak götüren Cindoruk, büyük destek görmüştür. Orta sağ, ülkenin yaşadığı muhalefet eksikliğini giderecektir. CHP, muhalefet görevini yerine getirememektedir."

Demirel'i ziyaret eden Cindoruk: Bağlılığımızı bildirdik

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etti. Cindoruk, "Sevgi, saygı ve bağlılıklarımızı sunmaya geldik." dedi. Ziyaret sırasında Aydın Menderes'in DP'den istifa etmesi de gündeme geldi. Demirel, gazetecilerin soruları üzerine "O bizim vediamızdır (emanettir)... Kendisini her zaman da sevmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Cindoruk'a 'kardeşim' diye hitap eden Demirel, şu ifadeleri kullandı: "50 sene çoğunuzla beraber çeşitli zamanlarda içinde bulunduğumuz bu hareketin eriyip gitmesine, gömülmesine içim razı olmazdı. Cindoruk, dağılmışlığı ortadan kaldırma görevini, Türk demokrasisinin daha iyi işlemesine partiler sistemi içerisinde yardımcı olmak için siyaseten zaafa uğramış hareketi güçlendirme görevini üstlendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri