Hurda indiriminde gözler hükümette

Vergi ve hurda indiriminde gözler hükümette

Otomotiv, elektronik ve beyaz eşya ile mobilyada 30 Eylül'de sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimleri için gözler ekonomi yönetimi ve hükümete çevrilirken, otomotiv sektörüne dönük hurda indirimi yeniden gündemde.


Maliye Bakanlığı, otomotiv, elektronik ve beyaz eşya ile mobilya'daki vergi indirimleri için “etki ve sonuç analizi” çalışması yaparak, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunacak. Vergi indirimlerinin devam edip etmeyeceğine de Kurul karar verecek. Ancak Maliye Bakanlığı, 2 dönemdir uygulanan vergi indirimlerinin sona erdirilmesi görüşünü taşıyor.
Maliye yetkilileri, otomotiv sektörünün yeni dönemde hurda indirimiyle teşvik edilebileceğini belirtiyor. Yetkililer, otomotiv sektöründe yeni değerlendirmenin hurda indirimiyle birlikte yapılacağını ifade ediyor.
2003 yılında hurda indirimi yapıldığını ve 20 yaşın üstündeki araçları hurdaya çıkararak, yeni araç alanlara ÖTV indirimi uygulandığını hatırlatan bir Maliye yetkilisi, o dönem galericilerin bütün hurda arabaları topladığını ve çeşitli suistimal olaylarının meydana geldiğini hatırlattı.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri