Hükümet Şanlıurfa'ya 8 bakanla çıkarma yaptı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında toplandı. Babacan, GAP'a 2011 yılına kadar yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağının müjdesini verdi.

Şanlıurfa Dedeman Otel'de düzenlenen toplantı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan'ın yanı sıra, devlet bakanları Cevdet Yılmaz, Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla başladı.

Toplantıya ayrıca, GAP kapsamındaki 9 ilin valisi, belediye başkanları ile meslek örgütlerinin yetkilileri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Ali Babacan, bölgenin kalkınması için huzur ve istikrarın önemine vurgu yaptı.

Toplantıda Güneydoğu Anadolu'daki 9 ilin sorunlarını ele alacaklarını belirten Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: "Güven sağlanamayan bir ekonomide yatırımdan söz edilemez. Son yıllarda ciddi kalkınma yaşadıysak bunda güven ortamının büyük payı var. Enerjimizi kısır tartışmalara değil, üretime yatırıma harcamalıyız. Türkiye ekonomisi için aydınlık günler çok yakında, yeter ki hep birlikte inanalım."

GAP yatırımlarının büyük kısmının 2012 sonuna tamamlanmasını amaçladıklarını belirten Babacan, yatırım için 2012 sonuna kadar 15 milyar TL ilave kaynak tahsis ettiklerini kaydetti.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri