HSYK seçimlerinde ince propaganda

HSYK seçimlerinde ince propaganda

Anayasa değişikliği sonrasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için aday olan hakim- savcılar, seçimlerde propaganda yasağını, reklamcıları aratmayan incelikteki mesajlarla deldi. Mesajlardan bazıları şöyle:
BAKMAYIN DOĞU'DA DOĞDUĞUMA: "Aslen Şebinkarahisarlı anne ve babanın çocuğu olarak babamın memur olması nedeniyle Diyarbakır'da dünyaya geldim", "Aslen Yozgat ili Çayıralan ilçesinden olup Mardin doğumluyum. Babamın astsubay olması nedeniyle memleketin çeşitli yerlerinde yaşadım."
HEMŞERİLİK BAĞLARI: "Ağrılı memur bir baba ile Rizeli memur bir annenin çocuğu olarak Diyadin'de dünyaya geldim."
BULGARİSTAN'DA ASKERİ DİSİPLİN: "Bulgaristan'da doğdum. Bayanların o dönemde askeri kampa alınması nedeniyle kısa süreli askeri eğitim aldım. 1989'da zorunlu göç ile Bulgaristan'dan anavatanım Türkiye'ye geldim. Aile olarak Özgür soyadını aldık."
EMEKÇİ YARGIÇ: "32 yıllık uzun meslek hayatımda çoğunlukla asliye hukuk mahkemelerinde olmak üzere çalışmadığım mahkeme, yapmadığım adli görev kalmadı."
HALK ÇOCUĞU YARGIÇLAR: "İlkokulu köy ilkokulunda bitirdim. Yatılı olarak da okuduğum ortaokuldan 1978 yılında mezun oldum"
BABAM ASKERDİR: "Asker (Em. Alb.) bir baba ve ev hanımı bir annenin üç çocuğunun en büyüğüyüm."

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri