Hızlı tren raydan çıktı

Ankara-Eskişehir seferini yapan yüksek hızlı trenin vagonları Hasanbey mevkiindeki makasta raydan çıktı

 

Ankara'dan saat 11.10'da Eskişehir'e hareket eden yüksek hızlı trenin iki vagonu konvansiyonel hattın makas girişine geldiği sırada kaza geçirdi. Eskişehir'e 10 kilometre uzaklıktaki Hasanbeyli köyü yakınlarında meydana gelen kazada, kent girişine yaklaştığı için hızını düşüren trenin lokomotifi ve iki vagonu raydan çıktı.

İlk belirlemelere göre kazada ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi. Trendeki 500 yolcu ise tahliye edildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Meclis'te yaptığı açıklamada, kazanın hızlı tren hattından normal tren hattına geçerken meydana geldiğini açıklayarak, “Orada geçici bir hat çektiler. O yeraltı geçişinin yanında hızlı hattan normal hata geçerken, 1-2 vagon raydan çıktı. Ciddi bir konu değil'' diye konuştu.

Bu ikinci kaza
Daha önce de, 2004 yılında, İstanbul'dan Ankara'ya giden hızlandırılmış tren, Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Mekece beldesi Canbazköy mevkiinde raydan çıkmıştı. Kazanın raporunda, trenin bu bölgede 80 km. hız sınırını aşması kazanın ana nedeni olarak gösterilmese de, 'Aşırı hız, kazanın gelişimini ve boyutlarının büyük olmasını belirleyen unsurdur' görüşüne yer verilmişti. Trenin saatte 80 km. hız sınırını aşmasına gerekçe olarak ise, 'hız sınırı ve yaklaşım levhalarının olmaması, personelin fizikî ve ruhsal durumu, livre değerleri tutarsızlığı' gibi işletmenin sorumluluğundaki unsurlar gösterilmişti.
http://www.taraf.com.tr/haber/43953.htm

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri