Hıfzı Çubuklu'ya 72 Yaşında Yeni Koruma

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun artık yeni bir koruması var. Ama 72 yaşında. İşte şok olayın ayrıntıları…

 

Son dönemde ismi pek çok skandalla gündeme gelen Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, kendisine yeni bir koruma buldu. Çubuklu’nun koruması 1939 doğumlu adı da Mehmet Vecdi Gönül…

İŞTE KORUMA TEDBİRLERİ

1) Çürük çetesinden, Kayseri’de hipnozla işkenceye kadar pek çok skandal nedeniyle tutuklu bulunan Albay Ahmet Zeki Üçok’un bilgisayarında toplam 397 dosya savcılığa verilmeden temizlenmişti. Dosyaları Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun temizlediği hem ses kaydıyla hem de delilleriyle ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Hıfzı Çubuklu ve diğer sorumlular hakkında  soruşturma başlatıldı. Fakat Mehmet Vecdi Gönül, soruşturma izni vermedi. Üstelik de bunu açıklarken, delillerin yok edilmesini pas geçip akla hayale gelmez şu gerekçeyi gösterdi dün:

“Şikayete bağlı bir konuydu. Üçok Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli, Çubuklu ise Genelkurmay Adli Müşaviri. Görev alanları farklı. Aralarında bir ast-üst ilişkisi yok. Aynı kurumda olmamaları ve aralarında ast-üst ilişkisi olmaması nedeniyle soruşturma izni vermedim”

Gönül, soruşturmaya izin vermemesi ile ilgili kararın yargıya götürülerek yargılama izninin alınabileceğinin de altını çizdi. Hem kendisi soruşturma izni vermedi hem de bunu inanılmaz bir gerekçeye dayandırarak yargıya gidin dedi. İşte bu Başkan Bush’un korumalarına bile taş çıkartacak bir profesyonel koruma anlayışıydı.

2) Mehmet Vecdi Gönül, Çubuklu’nun korunmasında gösterdiği ustalık üzerine, koruma tedbirlerini genişletti.

Gönül, Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf subayların açığa alınmalarına gerek olmadığını açıkladı. Gönül, “Tutuklanan bir kişinin ayrıca açığa alınmasına gerek yok. İçeriden mi karar verecek? Tutuklanan bir kişi açığa alınma ile aynı hükümlere tabidir. Bunların fiili görevleri icra etmeleri mümkün değildir” dedi.

Buradaki mükemmel ötesi koruma becerisi şu. Gönül, bu kişiler tutuklu değilken yani dışarıda kendi deyimiyle “karar verecek ve fiili görev icrası” yapabilecekken de “açığa alma” uygulamadı. O zaman da “tutuklu değiller nasıl açığa alayım” teorisini savunuyordu.

Böylece çift yönlü korumayla; tutukluyken başka bahaneyle, içerdeyken başka bahaneyle açığa almadı. İşte buna mükemmel ötesi koruma tedbiri diyoruz. Bunu Clinton’un korumaları bile beceremez.

3) Tutuksuz Balyoz sanıklarını açığa almayan Mehmet Vecdi Gönül, bu kişilerin görevleri başında dehşet boyutlardaki belge imha faaliyetlerini de koruma altında sürdürmelerini sağladı.

Böylece koruma, korunanın rahat rahat imha-yok etme-karartma faaliyetlerin, yani çalışmasını da korumuş ve kollamış oldu. Bunu Obama’nın korumaları bile beceremez.

PEKİ KANUN NE DİYOR?

TSK Personel Kanunu’nun 65. maddesi haklarında dava açılanların açığa alınmalarını hükme bağlıyor. Kanun da “Hakların da ölüm ve ya ağır hapis cezasını gerektiren veya yüz kızartıcı bir suçtan ya da taksirli suçlar hariç olmak üzere 5 yıl ve daha fazla hapis cezası gerektiren bir cürümden veya emre itaatsizlikte ısrar, üste veya amire fiilen taarruz, üste veya amire hakaret, mukavemet suçlarından dolayı kamu davası açılanlar mensup oldukları bakanlıklarca açığa çıkarılabilirler” düzenlemesi bulunuyor. 65. maddenin ‘b’ bendinde “Açığa çıkarılanlar yapmakta oldukları görevden alıkonulurlar ve başka görev verilmez”  deniliyor

haber aktif

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri