Hidroket 2 Ankara’da tanıtıldı

Ankara Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği hidrojen yakıtla çalışan "Hidroket 2" adlı aracın tanıtımı yapıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Cemal Taluğ, Hidroket 2'nin araştırma sonucunda ortaya çıkan ürün olduğunu belirtti.

Hidrojen yakıtıyla çalışan araçların kısa süre içinde tüm dünyada yollarda olacağını ifade eden Taluğ, fosil yakıtların kullanımının çevreyi tehdit ettiğini ve çevre dostu enerjilerin kullanımına yönelmek gerektiğini söyledi.

Öğrencileri tarafından üretilen Hidroket 1'in kendilerine çok büyük deneyim kazandırdığını dile getiren Taluğ, projede çalışan öğrencilere ve kendilerine destek veren Ostim esnafına teşekkür etti.

Fen ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ergin de projede 21 öğrencinin çalıştığını belirtti ve Hidroket 2'nin, 8-9 Ağustos tarihlerinde, TÜBİTAK tarafından İzmir'de gerçekleştirilecek Formula G Hidromobil yarışmasına katılacağını kaydetti.

Projenin akademik danışmanı Doç. Dr. Bülent Akay ise projenin 2007'de üç-dört öğrencinin girişimiyle başlatıldığını anlattı. Akay, "Geceleri Sincan'da deneme sürüşleri yaptık. Çok çalıştık ve öğrencilerimiz iki yılda hidrojen ile çalışan araç yaptı" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Taluğ, dekan Ergin ve öğrenciler birlikte aracı basına tanıttı. Daha sonra projede çalışan öğrencilerden biri araçla gösteri sürüşü yaptı.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri