Hiddink'ten erken rezervasyon

Hollandalı hoca, Telegraaf'taki köşesinde "Türkiye benimle çalışmak için çok istekli. Ayrıca çok profesyonelce düşünüyorlar. Bunu Euro 2016 çalışmalarında da gördüm. Fildişi ile Dünya Kupası'na gitmiyorum" diye yazdı

Guus Hiddink, Fildişi konusuna noktayı koydu ve Dünya Kupası finallerinde hiçbir takımın başında görev almayacağını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun, A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirip göreve 1 Ağustos'ta başlayacağını duyurduğu Hollandalı teknik adam, dün Hollanda'nın De Telegraaf Gazetesi'nde çıkan köşe yazısında gelişmelere açıklık getirirken, artık bütün konsantrasyonunu Türk Milli Takımı'na vereceğini belirtti. Geçen hafta Hollanda Televizyonu NOS'ta çıkan bir haber nedeniyle pek çok kişinin kendisini arayarak, Fildişi ile Dünya Kupası'na gideceği için tebrik ettiğini anlatan Hiddink, zor reddettiği Fildişi'nin teklifini ve Drogba'nın baskısını şu sözlerle anlattı:

DROGBA'NIN LOBİSİ DE YETMEDİ
"Fildişi Federasyon Başkanı Jacques Anouma ile olumlu bir görüşme yapmıştık. Ama kararım teklifi kabul etmeme yönünde idi. Bu kararı vermem de kolay olmadı. Özellikle Drogba'nın müthiş lobi çalışması, bana baskısı ve Anouma'nın bana söylediklerinden sonra... Ancak artık tam anlamıyla yeni işverenim Türkiye'ye konsantre olmak istiyorum. Mayıs sonundaki ABD turnesinde oynanacak İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve ABD maçları kadroyu tanımam için ideal bir fırsat. Fildişi'nin teklifini kabul etseydim, bu turnede yapmayı istediklerimi gerçekleştiremezdim" ifadelerini kullandı. Türk heyetinin tavırlarının, Fildişi kararını çok etkilediğini belirten Hiddink, "Ne kadar profesyonel çalıştıklarını, Euro 2016 adaylık tanıtım dosyalarını Hollanda Federasyonu'na sunarken gördüm. Böyle sağlam bir çalışmaya çok az rastladım. Her şey garanti altında. Hükümet 900 milyon Euro kaynak ayırmış. Havaalanları mevcut; oteller hazır; antrenman yerleri bile belirlenmiş" diye yazdı. Hiddink, bugün İstanbul'a gelecek ve yarın TFF Başkanı Mahmut Özgener ile basın toplantısı yapacak.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri