Hiç evlenmedi ama 4 bin çocuğu var!

Tüm mal varlığını eğitime bağışladıktan sonra memleketi Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz köyüne yerleşen Bedii Sabuncu, hiç çocuğu olmamasına rağmen “çocuklarım” dediği 4 bin öğrencinin, yaptırdığı okullarda eğitim görmesinin gururunu yaşıyor

Bedii Sabuncu (84), İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1950 yılında mezun olduktan sonra Hatay, Ankara ve Antalya’da inşaat sektöründe faaliyet gösterdi. Türkiye’nin en büyük eksikliğinin eğitim olduğunu gördüğünü belirten Sabuncu, hikayesini şöyle anlattı:

TEV’e bağışladı
“1989’da derslik yapımına başladım. Bugüne kadar 5 okul, çok sayıda derslik ile spor, konser salonu ve öğrenci yurdu yaptırdım. Yaptırdığım okullardan Antakya Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu, Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Batıayaz Bedii Sabuncu İlköğretim Okulu, Güneysöğüt İlköğretim ve Karaçay Lisesi’ni sık sık ziyaret ederek eksiklerini gideriyorum. Bunun yanı sıra 2 üniversite öğrencisine de burs veriyorum. Okul yapımının yanı sıra İstanbul Boğazı’ndaki yalımı, iş yeri ve oturduğum ev dahil tüm mal varlığımı Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışladım. Hiç evlenmedim, ama yaptırdığım okullarda 4 bin çocuğum var. Ölümümden sonra da eğitime katkım devam edecek. Gelirimin yüzde 20’si TEV bünyesinde kurulan Bedii Sabuncu Vakfına, kalanı ise bugüne kadar eğitime kazandırdığım okulların ihtiyaçlarına aktarılacak. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. İmkanı olan herkes eğitime katkı yapmalı.
Bedii Sabuncu, Hatay’da kendisi gibi eğitime katkı veren çok sayıda hayırsever olduğunu vurgulayarak, “Yaptırdığım okulları sürekli ziyaret ederek öğrencilerin Atatürk ilkeleri ışığında yetiştirilmesi konusunda önerilerde bulunuyor, öğretmen ve öğrencilerle sohbetler yapıyorum” dedi. Eğitime olan katkıları nedeniyle 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldüğünü anımsatan  Sabuncu, bugüne kadar aldığı sayısız ödüller arasında kendisini en çok mutlu edenin bu olduğunu söyledi.

 

Bedii Sabuncu, başarılı bir iş hayatından sonra kazandıklarının tümünü çocukların eğitimi için harcadı.

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri