"HERGÜN BİR KİTAP YAŞIYORUZ"

Fevzi Özbey İlköğretim Okulu, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi ve Pursaklar Fen Lisesi, okul dergileri için röportaj yapmak üzere 25 Nisan 2011 Pazartesi günü Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan'ı ziyaret ettiler.

Öğrencilerin sorularına "Hoş geldiniz, sizleri gördüğüme çok sevindim" diyerek başlayan ve samimi bir ortamda cevap veren Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, geleceğin önemli konusunun "değerler eğitimi" olduğunun özellikle altını çizerek; geleneksel değerlerimizin bizim güçlü yanımız olduğunu, bunun farkında olarak, bilginin toplumun mutabakat içinde olduğu değerlerimizle yoğrulması gerektiğini söyledi. Bir öğrencinin Aydoğan’ın "Tanışma" adlı şiirini okumasının ardından kendini tanımanın kolay olmadığını, Dostoyevski’nin, Mevlâna’nın ve Şeyh Şadi Şirazi’nin kitaplarının mutlaka okunması gerektiğini, kendini tanıma yolunda ve insanın iç dünyasının anlaşılmasında çok yararlı olacağı görüşünde olduğunu belirtti.

 Okul dergilerinin yazarlığa atılan bir adım olduğunu, kendisinin de lise yıllarında bir dergide yazılarının çıktığını söyleyen Aydoğan; "Hergün bir kitap yaşıyoruz aslında. Bunu okuyacak kadar birikim gerekiyor" dedi.

 Öğrencilerin isteği üzerine kendi şiirlerinden birisini de okuyan Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, bedensel sağlığın (spor, beslenme), ruh dünyasının (sevgi, saygı) ve bilginin (akademik eğitim) bütün öğrenciler için hayatlarının her döneminde bir disiplin içerisinde, planlı olarak bulunması gerektiğinin önemi vurgulayarak teşekkür edip başarılar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri