Her yıl 1,2 milyon kişi hayatını kaybediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Cenevre Ofis Yetkilisi Meleeki Khayesi, dünyada her yıl 1,2 milyon insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiği söyledi.

Khayesi, kazalarda yaklaşık 50 milyon insanın da yaralandığı bildirdi. Türkiye'de de her yıl 10 bini aşkın insanın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğini dile getiren Khayesi, yaklaşık 200 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

DSÖ ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen 'Yol Güvenliği Projesi' ile ilgili toplantı Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, üniversite öğrencileri, minibüs şoförleri ve yerel medya çalışanlarının katılımıyla Korel Termal Otel'de düzenlenen toplantı da masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan DSÖ Cenevre Ofis Yetkilisi Khayesi, medyada trafik haberlerinin nasıl yer aldığı konusunda bilgi verdi. Khayesi, kazalarla ilgili yazılı basında kullanılan dilin, haberin üslubunun, yerinin ve fotoğraflar bağlamında klişeleşmiş bir habercilik anlayışının hakim olduğunu söyledi. Kaza haberlerinin trajedi, sansasyonellik ve rakamlar içine sıkıştırılmış şekilde verildiğini savunan Khayesi, uzmanlaşmış habercilik yerine ajans haberciliğinin tercih edildiğini, bilgiye dayalı periyodik olarak yinelenen habercilik anlayışının ise yerleşmediğini kaydetti.

Toplantıya, DSÖ Cenevre Ofis Yetkilisi Khayesi'nin yanı sıra Türkiye Ofisi yetkilisi Bahar Gürsel, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Tuba Atilla ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan Erdem Bildirici, Gazi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ebru Arıkan Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Aydan Özsoy katıldı
STAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri