Her okula bir orman

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Ankara'daki her okulun orman sahibi olması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte kampanya başlattı.

Eskişehir Yolu'nda gerçekleştirilen fidan dikim töreniyle kampanyanın ilk adımı atılırken, 50 okul orman sahibi oldu, 500'e yakın fidan da toprakla buluştu.

Amaçlarının her okula bir orman kazandırmak olduğunu söyleyen Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal, "Her okul için beş dönüm kadar bir yer ayırdık. Bugün burada 500'e yakın fidan dikiliyor. Amacımız her okulun bir ormanı olmasını sağlamak. Çocuklarımıza orman sevgisini, doğa sevgisini aşılamak istiyoruz. Çocuklarımızın doğadan uzak kalmalarını istemiyoruz. Böyle bir kampanya başlatmak istedik. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte de programı hazırladık. Bugün burada iki bine yakın çocuğumuz fidan dikiyor. Kampanya kapsamında bundan sonraki çalışmalarımız da devam edecek. Dediğimiz gibi, Ankara'da ormanı olmayan okul kalmayacak."

Okulları kapandı ama gönülleri asla

ANKARA Yenişehir Koleji mezunları geleneksel bahar yemeği için biraraya geldiler.

Yenişehir Koleji öğrencileri mezuniyetlerinden 33 yıl sonra İstanbul TED Tesisleri'nde buluştular. Birbirleriyle hasret gideren mezunlar, gece boyunca öğrencilik günlerini andılar, anılarını paylaştılar. Artık eğitim vermeyen Yenişehir Koleji'nin eski öğrencileri buluşma boyunca bol bol dans ettiler. Yıllar sonra yeniden buluşmanın tadını çıkaran Yenişehir Kolejiler, tüm gece şarkılara da eşlik ettiler.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri