Her ailenin bir hekimi var

Başbakan Erdoğan, "Bugün 74 milyon vatandaşımız kaliteli sağlık hizmeti alıyor. Bizden önce sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 34 civarındaydı, biz bunu yüzde 74 oranına yükselttik" diyerek genel durumla ilgili bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında partililere hitap ediyor. Konuşmasına 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak başlayan Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

"14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum"

- Öğretmenlerimiz ve sağlık personelimiz son derece hayati meslekleri icra ediyorlar. Yola çıkarken Türkiye'yi dört ana temel üzerinde büyüteceğimizi ifade ettik. Eğitim, Sağlık, Adalet ve Ekonomi..

- Bugün 74 milyon vatandaşımız kaliteli sağlık hizmeti alıyor. Bizden önce sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 34 civarındaydı, biz bunu yüzde 74 oranına yükselttik.

- Tüm devlet hastanelerimizde 18 Mr cihazımız vardı. Bugün bu sayı 247. Tomografi cihaz sayısını 311'e yükselttik.

- Bugün, artık her ailenin bir hekimi var. Ben bütün tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.
 

 

Japonya'ya yardım

- Japonya, büyük bir depremle sarsıldı ve ardından gelen tsunami ciddi can ve mal kaybına neden oldu. Japonya ikinci dünya savaşı sonrası en büyük acıyı yaşıyorlar. Kendilerine bir kez daha buradan başsağlığı dilleklerimizi iletiyoruz. Kızılay başta olmak üzere Japon dostlarımızın yanında olacağız. Ekiplerimiz hazır bekliyoruz. 17 Ağustos depreminde bizi yanlız bırakmayan Japonya'ya biz de yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz.
 


- Hatay'da 72 farklı eseri hizmete açtık. Büyük bir heyecanla hizmetlerimizin açılışını gerçekleştirdik, ardından İskenderun'da Adalet Sarayı ve çevre ülkelerdeki eserlerin açılışını gerçekleştirdik.

- İskenderun'da Türk-Rus ortaklığıyla kurulan 2 milyarlık dev yatırımın açılışını gerçekleştirdik. İs-Demir'i de ziyaret ederek kendileriyle bilgi aldık.

- Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Moskova'da sayın Medvedev ve Putin'le birebir görüşmelerimiz olacak.

- İstiklal Marşımız bundan 90 yıl önce TBMM'de okunmuş ve resmen İstiklal Marşımız olarak kabul edilmişti. Bu yıl Mehmet Akif yılı olarak ilan edildi.
 cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri