‘Hepimiz Filistinliyiz’ kampanyası

İstanbul'da sona eren Filistin Sivil Dayanışma Konferansı'nın sonuç bildirgesinde, İsrail ve İsrail'e destek veren ülkelerin mallarına etkin boykot çağrısı yapıldı


İstanbul'da gerçekleşen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı'ndan, İsrail ve İsrail'e destek veren ülkelerin mallarına etkin boykot kararı çıktı. Konferansın dün açıklanan sonuç bildirgesinde, 7 Haziran 2009'da “Hepimiz Filistinliyiz” adlı bir kampanya başlatılması da karara bağlandı.
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın ev sahipliğinde Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam Ulusal Konferansı, Gazze Ambargosunun Kaldırılması ve Filistin'in Kurtuluşu Uluslararası Komitesi, Saldırıya Karşı Küresel Kampanya, Ulusal Arap Konferansı Örgütü, Dünya Müslüman Parlamenterler Forumu, Kudüs Müessesesi, Filistin İçin İşbirliği Cemiyeti, Arap Doktorlar Birliği ve El Muctema dergisi tarafından 22-23 Mayıs'ta düzenlenen konferansın sonuç bildirgesinde, İsrail mallarının boykot edileceği açıklandı.
Ayrıca, Filistin davası, haber, belgesel ve sinema gibi araçlarla dünya kamuoyuna anlatılacak.

'Kudüs'te arazi alın'
Alınan diğer kararlar ise şöyle sıralandı:
- Siyonist suçluların yargılanması için uluslararası mahkemelerde dava açılacak.
- Filistin davasının haklı ve adil bir dava olduğunun vurgulandığı konferansta, Filistin'e destek için çalışan herkesle işbirliği ve bütünleşme ilke olarak benimsendi.
- Herkes Kudüs şehri ve civarında ev ile arazi satın almak için mal toplama amacıyla çalışan kuruluşlara destek vermeye çağırıldı.


Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri