Helikopterli üniversite sınavı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, başvuruların arttığını belirterek bu yılki sınava 1 milyon 837 bin adayın gireceğini kaydetti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, geçen yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 1 milyon 650 bin adayın girdiğini belirterek, “Bu yıl 1 milyon 837 bin aday YGS’ye girecek. Aradaki farkın, özellikle katsayı eşitliği sağlanmasından dolayı geçmiş dönemde bekleyen adayların da sınava girmesi nedeniyle olduğunu düşünüyoruz” dedi. Demir, 1 Nisan Pazar günü yapılacak YGS öncesinde, sınavın uygulanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçen hafta adayların sınava giriş belgelerini internetten almaya başladığını anımsatan Demir, “Sınav Giriş Belgesi olmayan hiçbir aday sınava alınmayacak” dedi. Demir, şöyle konuştu:

Kahvaltı edin, rahat giyinin

“Sınav sabahı adayların olağan kahvaltılarını yapıp, en rahat, sade giysileri, sınava giriş ve özel kimlik belgelerini alarak sınav binasına gitmelerini tavsiye ediyoruz. Özel kimlik belgesi olarak sadece fotoğraflı ve üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaport kabul edilecek. Sorular her 3 yılda da aynı zorluk derecesinde düzenlendi. Zor ya da kolay demek mümkün değil, aynı seviyede olduğunu söyleyebilirim.” ÖSYM’nin YGS’yle ilgili bilgilendirme amaçlı eğitim filmleri hazırladığını ifade eden Prof. Ali Demir, şu bilgileri verdi: “Soru kitapçık numarasının cevap kağıdı üzerine doğru kodlanmasını ve adayların sınav girişinde yaşayacaklarını hatırlatmak amacıyla dört farklı kısa film yaptık. RTÜK bunu bir kamu spotu olarak değerlendirdi ve televizyonlara yayınlaması için tavsiyede bulundu. ”

Helikopterler hazır bekleyecek

 

Sınav evrakının yetişmemesi durumunu da gözönüne alarak önlem aldıklarını belirten Demir, Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzurum’da özel helikopterlerin ayarlandığını söyledi. Sınav evrakının yetişmemesi durumunda helikopterlerin devreye girerek adayların mağdur edilmemesinin sağlanacağını kaydeden Demir, bunun tedbir amaçlı olduğunu ifade etti.

Sayılarla YGS

YGS, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da, 160 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav, 98 bin 693 salonda, 251 bin 789 görevlinin katılımıyla yapılacak. Görevlilerin 13 bin 353’ü emniyet görevlilerinden oluşuyor. Sınav merkezleri dışında 103 cezaevinde de sınav gerçekleşecek, buradaki sınavlara toplam 2 bin 822 aday katılacak. YGS’ye başvuran adayların çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Sınava 1  milyon 15 bin 415 erkek, 845 bin 100 kız aday başvurdu.

 Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri