Hazırlık Ödeneği 1 Maaş olsun

Eğitimcilere eğitim-öğretim yılı başında ödenen hazırlık ödeneği bu haliyle yeterli değildir.

Alınan bilgiye göre MEB, Maliye Bakanlığına bu ödeneğin 515 TL olması önerisinde bulundu.

Öğretmen maaşları, neredeyse en düşük memur maaşı konumuna çekilmiştir. Öğretmenlere ödenen hazırlık ödeneği, her ne kadar hazırlık amacıyla ödense de, öğretmenlerimizin içinde bılunduğu ekonomik şartlar nedeniyle bu ödenek temel harcamalara ayrılmaktadır. Pek çok eğitimci bu hazırlık ödeneğini ailesinin ihtiyaçları için harcamak zorunda kalmaktadır.

Eğitimcilerimiz yıl boyunca kendilerini yetiştirmeleri için önemli bir kaynağa ihtiyaç duymaktadırlar. Bu kaynak eğitim-öğretim yılı başında ödenen küçük miktarlarla karşılanamaz boyuttadır.

Pek çok kamu kurumu çalışanları değişik adlar altında ek ödemeler almaktadırlar. Üç ayda bir ikramiye, bir ay tek bir ay çift maaş, çeşitli ek ödemeler vs.

Hazırlık ödeneği, eğitimcilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve okullarında öğrencilerine daha iyi eğitim vermeleri adına bir kaynak niteliği taşımaktadır. Ancak bu haliyle bu kaynak niteliği boyutunu sağlayamamaktadır.

Hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır. Bu rakam ortalama 1500 TL anlamına geliyor. Böylece her yıl "hazırlık ödeneği ne olacak?" tartışmaları da yaşanmayacaktır.

1500 TL hazırlık ödeneği alan eğitimcilerin motivasyonu artacaktır. Eğitim-öğretim alanındaki yenilikleri takip etme fırsatı bulacaklardır. En azından yıl boyunca belli başlık kaynakları temin etmek için bütçe oluşturacaklardır.

Ömer AKGÜMÜŞ

Eğitim Yöneticileri Sendikası

Genel Basın Yayın Sekreteri

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri