Hayvan kemikleri ayıklandı insan kemikleri inceleniyor

Güneydoğu'da bir süredir devam eden faili meçhul cinayetlerle ilgili kazılarda bulunan kemiklerden bir kısmının insana ait olduğu kesinleşti.

İlk incelemede Cizre'de bulunan 20 kemikten 13'ünün hayvanlara ait olduğunu belirleyen Adli Tıp, insan kemiklerini detaylı inceleme için Fizik ve Kimya İhtisas dairelerine gönderdi. 16 Mart'ta Kuştepe köyünde yapılan kazıda bulunan insan kemiklerinin kaç kişiye ait olduğunu ise için Biyoloji İhtisas Dairesi tespit edecek. Silopi'deki BOTAŞ tesisleri ile Silvan'daki kazılarda bulunan kemiklerle ilgili araştırmalar ise sürüyor.

Güneydoğu'daki ölüm kuyularıyla ilgili kazı çalışmaları ilk olarak Şırnak Silopi'deki BOTAŞ tesislerinde gerçekleştirilmişti. 9 Mart'taki kazılarda 2 kemik ve birkaç bez parçası bulundu. Elde edilen bulgular 10 Mart'ta Adli Tıp'a gönderildi. 11 Mart'ta Silopi'ye 7 kilometre mesafedeki eski Sinan Lokantası'nın arkasındaki kuyularda kazı çalışmalarına başlandı. Kazılarda 17 kemik parçası ve bir insana ait olduğu belirtilen kafatasının arka iskeleti bulundu. BOTAŞ Tesisleri ve Sinan Lokantası'ndaki kazılarda Şırnak Barosu'ndan bir avukat heyeti hazır bulundu. Çıkan kemikler savcılık tarafından fotoğraflandı. 16 Mart'ta bu kez Kuştepe köyünde kazı yapıldı. Ancak buradaki çalışmaya barodan kimse katılamadı.

Adli Tıp Kurumu'nun 9 ve 11 Mart'ta bulunan kemikler yerine 16 Mart'taki kazıyla ilgili açıklama yapması kafaları karıştırdı. Ancak Adli Tıp kaynakları, tasnifi kolay ve üzerinde başkaca bir işleme gerek duyulmadığı için hayvan kemikleriyle ilgili raporun diğerlerinden önce çıktığını belirtiyor. Yetkililer, "Diğerleri insan kemiği olduğu için tetkikler sürüyor." dedi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=835354&title=hayvan-kemikleri-ayiklandi-insan-kemikleri-inceleniyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri