‘Haydi kızlar okula’ ikna timi

İkna timleri köy köy, kapı kapı dolaşıp, aileleri iknaya çalışıyor.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, geçen yıl mezun olan 4 bin 129 kız öğrencinin eğitimini sürdürmesi için öğretmenlerden oluşan ikna timleri kurdu. İkna timleri köy köy, kapı kapı dolaşıp, aileleri iknaya çalışıyor


YOZGAT İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl mezun olan 4 bin 129 kız öğrencinin eğitimini sürdürebilmesi için öğretmenlerden oluşan ikna timleri kurdu. Tesbit edilen adreslerde velileri ikna eden ikna timleri, kız çocuklarını ortaöğretime kayıtlarını yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, maddi imkansızlık nedeniyle ailelerinin okula göndermediği kızların tüm masraflarını devletin karşılayacağını söyledi.

İl genelinde oluşturulan ikna ekiplerinin çalışmalarını yerinde izleyen ve öğrenci velileriyle yapılan görüşmelere katılan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, “İlimizde 263 ilköğretim okulundan mezun olan 4 bin 129 kız öğrencimizin izini sürmeye başladık. Bu amaçla ikna ekipleri kurarak okula gitmeyen öğrencilerimizi tespit ettik ve tek tek ziyaret ediyoruz. Mezun olan öğrencilerimizle ve velileriyle görüşüp okula gitmeleri konusunda ikna ediyoruz. Bu öğrencilerimizin tüm masraflarını üstlenerek okumalarını sağlıyoruz. Kızlarını okutmak isteyen, ancak imkansızlıklardan dolayı okutamayan velilerimizin milli eğitim müdürlüklerimize müracaat etmelerini istiyoruz” dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri