Hayat Boyu Engelli Dostu projesi başladı

Erasmus Plus 2017 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan ve AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca onaylanan “Hayat Boyu Engelli Dostu” projesi başladı.

Erasmus Plus 2017 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan ve AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca onaylanan “Hayat Boyu Engelli Dostu” projesi başladı.

Dezavantajlı guruplardan engelli yetişkinler için ülkemizde uygulanan eğitimin kalitesini, çeşitliliğini, işlevselliğini artırmak genel hedefi ile yola çıkılan proje Türkiye ile Almanya arasında uygulanacak.

Ülkemizden İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Koordinatörlüğünde sunulan projede SEADDER-Sürekli Eğitim Araştırma ve Danışma Derneği ile Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi konsorsiyum üyesi olarak yer alıyor. Projenin eğitim kursu uygulamalarında da Bildung&Kultur adlı kuruluş Almanya’da yapılacak etkinliklerde ev sahibi olarak yer alacak.

1 Eylül 2017 tarihinde Ulusal Ajans ile sözleşme imzalanması ile resmen başlayan projenin ortak kurumları tarafından 28 Kasım 2017 tarihinde bir açılış toplantısı ile basın açıklamaları yapıldı.

Bütün ortaklardan temsilcilerin katıldığı toplantıda projenin hedeflerinden ve ulaşılmak istenen nihai hedefler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya NARSAP, işbirliği içinde yapılan çalışmalar nedeniyle proje ortaklarına ve desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkür etti. Ayrıca proje ile “Örgün eğitim sonrasında istihdama yönelememiş engelli yetişkinlerin istihdama yönelik beceriler edinmelerini sağlamayı” amaçladıklarını belirtti.

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat DİKTAŞ, proje kapsamında engellilerin “örgün eğitim sonrasında da toplumun diğer üyeleri gibi eğitim hizmetlerinden faydalanmaya devam etmelerini sağlamayı” amaçladıklarını ve bu amaç için Almanya’daki eğitim programına katılacaklarını söyledi.

Sivil toplumu temsilen projeye destek veren SEADDER Yönetim Kurulu Başkanı Necdet KARA ise “STK olarak her zaman projelerin içindeyiz ve olmaya devam edeceğiz. Bu proje, hem engellilere hizmet etmesi hem de kamu ve STK işbirliği açısından güzel bir örnektir. SEADDER olarak projedeki rolümüz, projenin ve sonuçlarının kamuoyuna daha fazla yaygınlaştırılmasıdır” dedi.

Toplantı bütün ortaklar AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na projeye desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür etmesi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri