Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Mdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün aralıklı yağmur ve sağanak, batı kesimlerin yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması (21-50 mm/metrekare) bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Ege ve Akdeniz'de 1 ila 3 derece artacağı, Batı ve Orta Karadeniz'de 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli(21-50 mm/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya çevreleri ile zamanla batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması (21-50 mm/metrekare) bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra doğusunun yükseklerinde karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Batman, Siirt, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri