Havalar nasıl olacak?

Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinden sonra Artvin ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

DOĞU ANADOLU'DA SOĞUK HAVA

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da hava sıcaklığı gece eksi 24 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Soğuk hava nedeniyle kent merkezlerindeki kaldırımlar buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Bazı ev, işyeri ve araçların camlarının buz tutuğu görüldü. Sabah saatlerinde etkili olan pus, görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

Gece hava sıcaklığı eksi 24 derece olarak ölçülen Erzurum'da mevsimin en soğuk gecesi yaşandı. 1988-2010 yılları arası Kasım ayı sıcaklık ortalaması eksi 6 derece olan Erzurum'da, 2011 yılı 26 Kasım'da eksi 24 derece olarak kaydedildi.

Bu arada, bölgede ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Kars ve Ağrı'da eksi 20, Ardahan'da eksi 18, Bayburt'ta eksi 14, Iğdır'da eksi 9 ve Erzincan'da eksi 8 olarak kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 5, Kars ve Ardahan'da eksi 4, Ağrı'da eksi 3, Bayburt'ta eksi 2, Erzincan'da 1 ve Iğdır'da 3 derece olması tahmin ediliyor.

Yetkililer, bölgede soğuk havanın etkisini sürdüreceğini bildirdi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla kıyıları parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla kıyıları çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Artvin çevreleri kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde, doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...






 

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri