Havalar nasıl olacak?

Yurdun bazı bölgelerinde yağış bekleniyor. Sıcaklar, kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimi ile ülkemizin güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş) kuvvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan, lokal dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu geçecek. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Batısı az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Sivas ve Kayseri çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: Doğu Karadenizde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Kuzey ve batısı ile Bitlis ve Van çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin kuzeyinde (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş) kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.
Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri